Az olvasás olyan szenvedély, mely sokunkat egy egész életen át elkísér. Amikor kinyitsz egy könyvet, megnyílik egy világ, ahol a betűk hosszú sora mondatokká, a lapok sokasága pedig hosszú órákká forr össze, s az idő, amit magadra szántál, tapasztalattá, örömmé, sőt válaszokká formálódik át.

Te mi alapján döntöd el, melyik lesz az, amellyel egy forró nyári napon kikapcsolódsz? Melyik lenne az, ami egy hűvös estén megmelengetné a lelked? Melyikkel ajándékoznál meg egy számodra fontos személyt? Könyvajánlónkkal segítünk megtalálni azokat a köteteket, melyekkel fejlődhetsz, változhatsz, teremthetsz. Merülj el a sorok között, és közben valósítsd meg Önmagad, teljesítsd be álmaid és tudd meg, hogyan élheted azt az életet, amire mindig is vágytál.

Íme a 10 Édesvíz-könyv, amit életed során mindenképp el kell olvasnod

2_1

Az egykor nagy vihart kavaró, és ma is különleges sorsot élő regény alaptémája egy elixír, az örök élet itala, maga a Prima Materia, amely halhatatlanná tesz, és megadja azt a képességet, hogy emlékezzünk előző életeinkre. Az izgalmas történet egy beavatási kötetté nőtte ki magát, amely valójában az alkímia történetét és a keleti filozófia legmélyebb kulcsait rejti magában.


2_2

Louise L. Hay könyve egyetlen célt szolgál: eloszlatja félelmeinket, és segít, hogy változtassunk a testi-lelki problémáinkat előidéző negatív hozzáállásunkon. Eligazítást ad a betegségeink hátterében meghúzódó berögzült tudati sémákról és lelki okokról, illetve megmutatja ezek összefüggéseit is.


2_3

Te is megismerheted a Titkot, amely örökre megváltoztatja az életed. Ez a könyv megmutatja, hogyan használhatod a Titkot életed minden területén – legyen szó pénzről, egészségről, kapcsolatokról, vagy a boldogságról úgy általában. Segítségével felfedezhetsz egy benned rejlő, kiaknázatlan erőforrást, amely képes megszépíteni az életedet.


2_4

Ami valós, azt semmi nem fenyegetheti.
Ami valótlan, az nem létezik.
Ebben rejlik Isten békéje.

Így kezdődik A csodák tanítása, alapvető különbséget téve valós és valótlan dolgok, tudás és érzékelés között. A tudás maga az igazság – egyetlen törvény, Isten, avagy a szeretet törvénye alapján. Az igazság megváltoztathatatlan, örökkévaló és minden ellentmondástól mentes. A csodák tanítása alapvetően azért jött létre, hogy elősegítse az egyéni tanulást. Ismerd meg te is A csodák tanítását, a könyvet, amely immáron több millió ember életét változtatta meg.


2_5

A történet alapja Dan Millman, a világbajnok atléta igaz története, aki bejárta a test és a lélek, a szerelem és a rettegés, a világosság és a sötétség, a nevetés és a csoda birodalmait. Dan egy Szókratész nevű öreg tanítómester, a békés harcos vezetésével, és egy rejtélyes, vidám lány hatására a végső szembesülés felé halad, amely felemeli, vagy tönkreteszi őt.


2_6

Könyv szeretetről, szerelemről, szexualitásról, házasságról, kapcsolatokról, anyaságról, családról, öregkorról és arról, ahogyan a nők gondolkodnak, alkotnak és helyt állnak az élet sodrásában.


2_7

A modern férfi á-tól z-ig. A férfiszerepek nem mindennapi, közvetlen bemutatása. Éles elméjű és gyakran humoros meglátások válogatása arról, mit jelent férfinak lenni a mai világban. Osho elmagyarázza a férfi különböző aspektusait, s megmutatja, hogy ezek a sajátságok hogyan formálják és befolyásolják a társadalmat. Arra is rávilágít, miként lehet az általában pusztításra és negatív irányba fordított maszkulin energiákat kreativitássá és személyes fejlődéssé alakítani.


2_8

A sorozat egy szent beszélgetés szó szerinti leírása, amelyet a szerző Istennel folytatott. Az emberi élet valamennyi aspektusát érinti, felveti a legtöbb kérdést, amelyet időről időre fel szoktunk tenni életről és szeretetről, hivatásról és elhivatottságról, emberekről és kapcsolatokról, jóról és gonoszról, bűnről és bűntudatról, megbocsátásról és megváltásról, az Istenhez és a pokolhoz vezető útról – egyszóval mindenről. Megvizsgálja a kézzelfoghatót és az elvontat, a láthatót és a láthatatlant, az igazságot és a hazugságot.


2_9

Találd meg a hatalmat: a képességet, hogy átalakítsd, és emelkedetté tedd életedet, s világodat is. A lehetőség itt van, most, ebben a pillanatban: a szent jelenlét a Létezésedben. Egy hely bennünk, ami mindig jelen volt, és mindig is jelen lesz a zavaros életen túl, a nyugalom világa a szavak mögött. Ez mind a te kezedben van. Fedezd fel a Most Hatalmát.


2_10

Az Amit biztosan tudok egy gyönyörű könyv, tele szívet tápláló felismerésekkel. A témakörökbe foglalt esszék – öröm, rugalmasság, kapcsolatok, hála, lehetőség, áhítat, tiszta fejjel, hatalom – ritka bepillantást nyújtanak a világ egyik legkülönösebb asszonyának világába. Őszinte, megrendítő, lelkesítő, felemelő, erőt sugárzó szavaiban az a fajta bölcsesség és igazság csillan meg, amire olyannyira szomjazik minden olvasó.