A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

A hét fő momentuma a november 14-ei telihold lesz, ami hétfőre esik. A hétfői napok a Hold bolygóhoz kapcsolódnak, ami a teliholddal együtt egészen misztikus hatásokkal bírhat. Ez a nap mindenféleképpen pozitív hatású lesz.

 

Kos

A hívás és a késztetés meglesz arra, hogy új dolgokba kezdjünk, de előbb varrjuk el a szálakat az előző projektjeinken. Természetesen addig nyugodtan tervezgessünk, számolgassunk, de a fizikai síkon ne kezdjünk bele semmi újba, míg le nem zártuk a régi ügyleteinket.



Bika

A pénz kicsit könnyebben és nagyobb mértékben fog felénk áramolni ezen a héten. De nem annyira a habzsi-dözsi jegyében, hanem inkább áldásként, hogy ki tudjuk egyenlíteni a régebbről fakadó hiányainkat. Ami természetesen lelki nyugalmat is hoz magával.


cover_foto_okok


Ikrek

Ezen a héten könnyebb lesz a munkánk és életfeladatunk területein tevékenykedni. Az újító és alkotó képességünk is előtérbe kerülhet, így az is várható lesz, hogy jobban felfigyelnek az általunk betöltött feladatkörre.


Rák

Kezdjük a hetet egy kis elcsendüléssel és feltöltődéssel. A munkánk területén is elfoglaltak leszünk és a barátaink problémáival is kell majd foglalkozzunk. Úgy induljunk neki a hétnek, hogy rá vagyunk pihenve.


 

Oroszlán

Amennyiben lelki és spirituális szemmel nézzük közelmúltunk napjait és heteit, sokkal jobban meg fogjuk érteni a miérteket, és a hogyanokat. Sokkal könnyebbé is válik majd sérelmeink kezelése és megbocsátása.



Szűz

Az együttműködés hetére készüljünk. Minden akkor fog sikerülni, ha merünk segítséget kérni. A legapróbb dolgok és a nagy feladataink véghez vivéséhez is bizony jól fog jönni némi külső támogatás.


Mérleg

Ezen a héten oda kell tennünk magunkat. Sőt, hátráltató körülményekkel is meg kell majd küzdenünk, de minden sikerülhet most is, csak komolyabb erőfeszítéseket kell bedobnunk, hogy ugyanolyan simán menjenek a dolgaink, mint máskor.



Skorpió

Környezetünk a segítségünket fogja kérni. És nemcsak a barátokra és a megszokott környezetre gondoljunk, hanem akár teljesen vadidegenekre is, akik pillanatok alatt bepillantást engedhetnek életük legféltettebb titkaiba is.


Nyilas

Ezen a héten összpontosítsunk a környezetünkben élő stabil emberekre. Sokszor könnyebb az új arcokra fókuszálni, hiszen szórakoztatóbbak, az újdonság erejével hatnak. De most azoknak van szükségük a figyelmünkre, akik stabil szereplők az életünkben.


Bak

Ne hagyjuk, hogy elkapjon bennünket a gépszíj. Lassítsunk le, és gondoljuk végig a teendőinket és feladatainkat. Az sem árt, ha delegálunk a feladatainkból, hogy pihenni tudjunk.


Vízöntő

A beszéd és a kommunikáció kerül terítékre ezen a héten. Pontosabban a kétirányú kommunikáció. Legyünk mi is proaktívak abban, hogy másokat segítünk és támogatunk mondanivalónkkal, de mi is nyissuk meg szívünket másoknak.


Halak

Ezen a héten a jelenlétünk és figyelmünk lesz fontos. Olyan lesz, mintha kellene a mi személyiségünk és akaratunk ahhoz, hogy felhatalmazódjanak és működjenek a dolgok.

www.bhaktikutir.hu