„Add nekünk, angyaloknak valamennyi aggodalmad és gondod, és engedd meg, hogy átvegyük terheidet.”

Kicsoda Rafael arkangyal?

arkangyalkartya b1 800
Ajánlatunk a témában

Rafaelre sokáig úgy tekintettek, mint a gyógyítás angyalára. Neve valószínűleg vagy a héber „rophe” szóból ered, ami orvosdoktort jelent, vagy a „rapach”-ból, aminek a jelentése: Isten meggyógyítja a lelket.

Bár Rafaellel nem találkozunk a Bibliában, a teológusok szerint ő volt az az arkangyal, aki meggyógyította a betegeket az evangéliumokban említett Betesda medencében. Úgy hiszik, Rafael egyike annak a három angyalnak, akik meglátogatták Ábrahámot és a feleségét Sárát, hogy segítsen neki teherbe esni. Ő az az angyal, aki meggyógyította Ábrahám unokáját, Jákobot, amikor a küzdelemben sérüléseket szerzett, illetve aki átadta Salamon királynak varázsgyűrűjét.

Mikor hívjuk be Rafael arkangyalt?

Rafael arkangyal elhozza a Földre Isten gyógyító fényét. Egyszer egy meditáció során azt mondta nekem, hogy nem is a gyógyítás a legfontosabb feladata, sokkal inkább az, hogy megmutassa, Isten tökéletesen egészségesnek teremtett minket. Rafael számára spirituális értelemben minden ember egészséges.

Ha arra kérjük őt, hogy gyógyítson meg egy betegséget, azonnal megmutatja a szükséges kezelést, hiszen csak arra várt, hogy engedélyt adjunk neki, és elkezdhesse gyógyító munkáját. Az emberek néha enyhe rezgést éreznek a testükben, vagy zöld fényeket látnak, amikor Rafael gyógyítja őket. Mások számára egészen láthatatlan ez a folyamat. Rafael segíthet csökkenteni vagy megszüntetni a fájdalmakat, legyen szó akut vagy krónikus betegségekről. Ahogyan azt már említettem, akkor segít, ha megkérjük rá, ezért jeleznünk kell neki, hogy engedélyt adunk neki a beavatkozásra.

Tóbiással töltött közös utazása óta Rafaelt az utazók pártfogójának tartják. Gyakori utazóként megerősíthetem, hogy Rafael valóban megkönnyíti az utazásokat. Megkérhetjük, hogy csökkentse a repülőgép turbulenciáját, hogy könnyen együttműködhessünk a repülőgép és a szálloda dolgozóival, illetve hogy leszállás után gyorsan megkapjuk a csomagjainkat.

Gyógyító és utazást könnyítő tehetségét kombinálva Rafael biztosítja, hogy a nyaralásunk alatt is jól érezzük magunkat. Gyakran Mihály arkangyallal dolgozik együtt, hogy megszüntesse a betegségek fő kiváltó okait: a félelmet és a stresszt. Minél többet kérjük a segítségüket, annál jobban fogunk bízni bennük.

Szín

Smaragdzöld.

Kristály vagy drágakő

Smaragd vagy malachit.

Csillagjegy

Mindent lát.

Ima Rafael arkangyalhoz

„Kedves Rafael arkangyal, kérlek, támogasd (a személy neve), és segíts neki, hogy egészséges, boldog és erős legyen. Kérlek, mutasd meg, hogyan segíthetnék én is neki.”

Keresd a kártyát webáruházunkban