A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Kos

Egy kellemes hármas kombinációval találkozhatunk ezen a héten. A szerencse, a munka és életfeladat terület, valamint a barátok által jelzett asztrológiai hívások találkoznak. Belekezdhetünk új munkakapcsolatokba, utazásokba, közös lelkigyakorlatokba, csak csináljunk mindent a barátainkkal.



Bika

Ezen a héten elkezdhetünk egy finom behangolási módszert a materiális és világi teendőink és a lelkigyakorlataink között. A világi életünk és a hitéletünk mind részei a mindennapjainknak, nem különböző feladatkörök, csak meg kell találni az egyensúlyt a mindennapokban.



Ikrek

Együttműködve szeretteinkkel és barátainkkal letudhatunk olyan nehézségeket is a közelmúltból, amelyek nem valóság alapúak. Legyen az kellemetlen híresztelés vagy irigyeink ármánykodása, ezen a héten pontot tehetünk ezekre a dolgokra, némi segítséggel.


Rák

Fizikai szinten megélt nehézségeink megoldására kaphatunk segítséget ezen a héten. Ez lehet, egyszerű betegség, átmeneti pénzzavar, bármilyen fizikailag hátráltató tényező. Segítségért kell folyamodni, és meg fog adatni.


 

Oroszlán

Szánjunk extra időt és energiát, hogy a gyermekeinkkel lehessünk. Ez a hét nagyon is alkalmas lesz arra, hogy régi elmaradásokat bepótoljunk, a halogatott madáretető megépítésétől a garázs rendbetételéig minden jöhet, csak csináljuk együtt.



Szűz

Ez a hét a tanulásról fog szólni. Alkalmas idő lesz a régi tanulmányok felelevenítésére, de az újak  megkezdésére is. Amit ezen a héten kezdünk el vagy kezdünk újra, hosszú távon is részese marad a mindennapjainknak.


Mérleg

Aktív hetünk lesz, de próbáljuk az erőfeszítéseinket az otthonunk és gyermekeink irányába fókuszálni. Az elmúlt időben hiányolhattak bennünket, töltsük fel őket és készleteiket saját magunkból.



Skorpió

Exponenciális ugrás várható a kommunikációnk területén. Amit a hét elején megosztunk a szeretteinkkel, a hétvégére már komolyabb embertömegeket is érdekelhet, tehát beszéljünk, tanítsunk, jártassuk a szánkat.


Nyilas

Amennyiben lelkileg rá tudunk hangolódni a legkülönfélébb dolgokra és feladatokra,  hihetetlen húzóerőként jelen lehetünk a családunk életében. Menjünk, csináljuk és mások követni fogják a példánkat.


Bak

Ezen a héten nehezebb lehet rajtunk a környezeti nyomás, de akár saját magunk is idegesíthet bennünket. Most minden úgy fog működni, hogy fel kell vállalni némi nehézséget és áldozatot ahhoz, hogy minden olyan flottul menjen, mint szokott.


Vízöntő

Pörgés, pörgés, pörgés. Viszont a hét azt is hordozza magában, hogy ami most bejön, az egy rövidke kis idő után újra elillan. És, amint marad egy kis többlet, szinte azonnal fel is tűnik egy indok, ami miatt meg is szabadulhatunk a kis többletünktől.


Halak

A munkánk fogja dominálni ezt a hetet. Picit el is havazódhatunk, többletmunkák is előkerülnek, és a szabadidőnkből is fel kell majd áldoznunk, hogy minden jól és időben váljon valóra.

www.bhaktikutir.hu