A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a január 27-re eső Újhold lesz a fő történés, amely naptól a tibeti és a kínai Újév is kezdődik. Kínában ez az asztrológiai állás 1 nappal később áll elő, január 28-án. Egyébként Tűz-Kakas év következik!

Kos

(március 21 – április 20)

Akármennyire is nehéz néha másokkal együttműködni, ezen a héten ez lesz a megoldás problémáinkra. Lehet, hogy nem kapunk használható ötleteket és/vagy tippeket, de egyrészről mi is megkönnyebbülünk, amint kibeszéljük magunkból dolgainkat, meg hát meghallgatjuk mások véleményét is.



Bika

(április 21 – május 21)
Ahhoz, hogy ugyanazt a lelki békét és nyugalmat meg tudjuk élni, amit a legjobb napjainkon szoktunk érezni, ezen héten mások segítségét, sőt szolgálatát kellene megcélozzuk. Minél magasabban vagyunk, annál jobban kikerülünk mások látóköréből, tehát nekünk kell lehajolni hozzájuk, hogy egyáltalán összejöjjön az interakció.



Ikrek

(május 22 – június 21)
Ezen a héten olyan maradandó értékeket tudunk majd létrehozni, amelyek sok-sok évre meghatározhatják életünket. Egyszerűen csak azt a formulát kellene követnünk, hogy átgondoljuk, együttműködünk másokkal, és keményen oda tesszük magunkat.


Rák

(június 22 – július 22)
Ezen a héten képesek lehetünk arra a kunsztra, hogy fényt hozzunk mások életébe, de saját magunk kárára. Így érdemes lesz önzetlenül hozzáállni feladatainkhoz. Ha már úgyis másnak lesz jó, legalább érezzük magunkat gavallérnak, és még jól is, hogy segíthettünk.


 

Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)
Ezen a héten a gondolkodás és a filozofálgatás csak lassítani fog minket, kezdjünk bele dolgokba Csináljuk, és útközben még lesz lehetőségünk korrigálni, irányt változtatni, még bármit megtehetünk majd, de kezdjünk hozzá!



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)
Azért is kellene tanácsokat és ötleteket osztogatni ezen a héten, mert ezzel saját magunk bizonytalanságait is szerteoszlathatjuk. Minél többet foglalkozunk mások bajaival, annál tisztábban és pártatlanul fogjuk látni saját helyzetünket.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)
Egy személyiség beteljesedés várható ezen a héten. Úgy általánosságban az egész családunkkal is jobban szót tudunk majd érteni, de legfőképpen édesanyánkkal és testvéreinkkel tudunk majd kommunikációban előre lépni.



Skorpió

(október 24 – november 22)
Picit ki kell vonnunk magunkat a mindennapok körfogásából, hogy önérzetünket, szavainkat és tetteinket is újra a helyes vágányra terelhessük. Ez a hét kiváló lesz arra, hogy újrakalibráljunk, de el kell vonulnunk.


Nyilas

(november 23 – december 21)
Nehézségeinket, problémáinkat úgy tudjuk átlépni ezen a héten, ha a családjaink és a barátaink szűrőin is átfuttatjuk őket. Kérjük ki a véleményüket és nyugodtan támaszkodjunk is rájuk egy keveset, ami komoly összekovácsolódással fog járni.


Bak

(december 22 – január 20)
Ezen a héten a munkánk és teendőink területein olyan felemelő dolgok is várhatók, amelyek picit újradefiniálják lényünket, személyiségünket. Legyünk résen, mert a leghétköznapibb helyzet is megszülheti a megvilágosodást.


Vízöntő

(január 21 – február 19)
Le kell tudni némi materiális veszteséget, ami valójában elősegíti a munkánkat, a pénzkeresetünket és az utazási lehetőségeinket. Úgymond mindenki kifizeti a tanulópénzt, most ezen a héten mi kerülhetünk sorra, de emlékezzünk, a most elkönyvelt mínuszok pluszként fognak újjászületni.


Halak 

(február 20 – március 20)
Fizikálisan kell tennünk a sikerért. A nehézségek ellenére neki kell veselkednünk, és ez a hozzáállás az, ami átbillenti a mérleget. Erőfeszítéseink megtérülnek, és mind lelkiekben, mind anyagiakban bőven pluszban zárhatjuk ezt a hetet is.

www.bhaktikutir.hu