A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

A hét fő pillanata február 8-ra esik, amikor is a szertartások istenének napját ünneplik Indiában. Ezen a napon mindenféleképpen ajánljunk fel egy pozitív rituálét.

Kos

(március 21 – április 20)

Ezen a héten életünk fizikai síkján kell tevékenykednünk. Persze ahhoz, hogy változtatni tudjunk dolgokon, magunkon kell változtatni először. De amint meglesz a személyes döntés, a közvetlen környezetünk azonnal mögénk áll majd.



Bika

(április 21 – május 21)
A hét eleji kellemetlenségek és nehézségek arra késztetnek bennünket, hogy új alapokra helyezzük a tevékenységvégzési tempónkat és rendszerünket, valamint arra is, hogy másként kommunikáljunk a nehezebb helyzetekben. A változás eredményes lesz!



Ikrek

(május 22 – június 21)
Nagy tervekkel vághatunk neki a hétnek, ami sikeres is lehet, amennyiben rájövünk, hogy ez a hét nem delegálós hét. Minden apró kis mozzanatig ismernünk kell a feladatköröket, és minél jobban bekapcsolódunk, annál jobban fognak alakulni a terveink.


Rák

(június 22 – július 22)
A munkánk és életfeladatunk területén kell némi áldozatot hoznunk, főként sok időt és energiát felajánlva, de ez most nem hiába futott körökkel gazdagított időpocsékolás lesz, hanem olyan hét, amikor még a személyiségünk is érik a feladatok hatására.


 

Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)
A spiritualitás síkján fognak végbemenni a történések ezen a héten. Képesek lehetünk arra, hogy olyan dogokat adjunk fel, szüntessünk meg az életünkben, amelyek régóta útban vannak, de eddig nem volt lelkierőnk a változtatásukra.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)
Munka és pénzkereset terén adódhatnak lehetőségek ezen a héten. De egy pici segítség is kelleni fog hozzá, méghozzá a partnereinktől. Ez minden partneri szálra érvényes, férfi/női és munkatársi viszonyban egyaránt.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)
Olyan munkák és feladatok adatnak meg ezen a héten, amelyek lelkileg is előrevihetnek bennünket. Olyan teendők, amelyek szinte újradefiniálják énünket és hozzáállásunkat a mindennapi feladatoktól a hatalmas projektekig.



Skorpió

(október 24 – november 22)
Ezen a héten komoly eshetőségek alakulnak problémás együttműködéseink meggyógyítására. De akár partneri viszonyok megszakítására is, viszont az ebből fakadó lelki nyugalom minden ideiglenes kellemetlenséget meg fog érni.


Nyilas

(november 23 – december 21)
Az intellektusunk szintjén várhatók a történések ezen a héten. Tervezzünk, számoljunk a felbukkanó nehézségekkel, keressünk fegyvertársakat és velük is állapodjunk meg úgy előre, hogy ne lehessen utólag kifogásokat találni. És már mehet is a buli.


Bak

(december 22 – január 20)
Tanulunk, ötletelünk, nekiveselkedünk, majd tanítói beszéddel meggyőzzük a környezetünket. Most igenis kelleni fog a példabeszéd, és az, hogy lelkesítsük a szeretteinket, mert mi ezen a héten különleges meglátásokkal is bírhatunk.


Vízöntő

(január 21 – február 19)
Sok-sok munkával jár ez a hét. Fizikailag megterhelő lesz, de lelkileg inkább felüdülés. Nyugodtan temetkezzünk a munkánkba, ez az időszak nem az agyalásról és a feltételes ideák végigpörgetéséről szól.


Halak 

(február 20 – március 20)
Beszéljünk, és sokat. Most a saját belső bölcsességünkkel is úgy tudunk kapcsolatba kerülni, hogy másnak adunk tanácsot. Majd amikor már végighallgattuk beszélgetőtársunk bajait, és át is gondoltuk azokat, saját szavainkat hallva hirtelen meg fogunk lepődni, hogy mi mindent tudunk.

www.bhaktikutir.hu