A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

A hét fő eseménye a február 19-re eső Gyógyító Buddha nap. Ezen a napon mindenféleképpen tegyünk az egészségünkért.

Kos

(március 21 – április 20)

Ezen a héten az együttműködésen lesz a hangsúly. Nemcsak az az aspektus kerül terítékre, hogy milyen praktikus is mások segítségével célt érni, mert úgy könnyebb, hanem az is, hogy érzelmileg mennyire kielégítő közös értékrendben működni másokkal.



Bika

(április 21 – május 21)
Alkalmunk nyílik mások segítésén keresztül elérni egy békés lelkiállapotot. Ez lehet fizikai síkon történő segítség, vagy érzelmi támogatás is. Természetesen a hét végével nem kell leállnunk ezzel a szép szokással – ez egy ízelítő, hogy milyen jó is másokat pátyolgatni.



Ikrek

(május 22 – június 21)
Le kell lassulnunk, és racionálisan végig kell gondolnunk azt a pályát, amit mostanában bejártunk. És ami közben valószínű, hogy nem is volt időnk, hogy elmélyüljünk életünk alakulásának finomságaiban és/vagy rejtelmeiben.


Rák

(június 22 – július 22)
Érzelmileg kell beleélnünk magunkat az aktuális élethelyzetünkbe ezen a héten. Nézzük meg, hogy mennyire vagyunk elégedettek a mostani életmenetünkkel, és amennyiben azt érezzük, hogy lehetne min javítani, álljunk neki.


 

Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)
Aktívan kell nekiveselkednünk a mindennapoknak. Ez a hét erről fog szólni. Minél többet teszünk meg fizikailag a dolgok alakulásának érdekében, annál jobban sikerülhet minden. És ez nem klisé, hiszen hányszor látjuk, hogy emberek mindent megtesznek, de mégsem alakulnak úgy a dolgok, ahogy szeretnék.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)
Beszélnünk kell, és a hozzánk legközelebb állókkal. A saját magunk által kialakított családunkkal, a testvéreinkkel, az édesanyánkkal, és a tőlük áramló sok-sok információ közt lesz elrejtve az, ami igazán segíthet nekünk ezen a héten.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)
Ezen a héten a fizikai teendőnktől kellene eljutnunk az érzelmi beteljesedésig. Tehát meg kell alapoznunk a hetet azzal, hogy teszünk is a dolgainkért, de mindezt annak fényében, hogy meglegyen az elégedettség is.



Skorpió

(október 24 – november 22)
Picit be kell gubóznunk, erőt kell gyűjtenünk, és miután felszívtuk magunkat, neki is ugorhatunk a teendőinknek. A hét első szakaszát használjuk fel arra, hogy feltöltődjünk, utána már gyerekjáték lesz a tényleges magvalósítás.


Nyilas

(november 23 – december 21)
Meg kell hozni néhány fájó és veszteséges áldozatot annak érdekében, hogy hosszú távon be tudjuk magunkat biztosítani. Tehát picit veszíthetünk az anyagi csatákból, hogy megnyerhessük a mindent lefedő háborút.


Bak

(december 22 – január 20)
A munka területén leszünk elfoglalva ezen a héten. Sőt két irányba is mehetnek a dolgaink. Vagy némi áldozatot hozva megnyitjuk magunkat egy jövőbeli fejlődésre, vagy picit visszább veszünk, és szép lassan leépítünk. Választhatunk, hogyan nyeljük be a nehézségeket.


Vízöntő

(január 21 – február 19)
Lelki téren leszünk aktívabbak ezen a héten. Azt kell megvizsgálnunk, hogy mi az, amit hajlandók vagyunk elengedni a materiális életünkből, hogy ne állhasson semmi a lelki nyugalmunk útjában.


Halak 

(február 20 – március 20)
Némi személyes jellegű kellemetlenséget kell átélnünk, viták, pletykák és/vagy félreinformálás formáiban. Arra próbáljunk törekedni, hogy minél hamarabb öntsünk tiszta vizet a pohárba, és így teljes mértékben el lehet kerülni a rossz szájízű szituációkat.

www.bhaktikutir.hu