A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

A hét fő eseménye Ráma király születésnapja lesz, ami április 4-re esik idén. Az indiai kultúrkörben Ráma, aki a Rámájana nagy eposz hőse, a spirituális vezetés és irányítás fő példaképe.

Kos

(március 21 – április 20)
Beszédes hétnek nézünk elébe. Azt a képességünket is elő kell ásnunk, hogy oly módon is tudjunk tanácsot adni, hogy az alanyok azt érezzék, hogy ők saját maguk jöttek rá a megoldásra, és nem mi vettük rá őket.



Bika

(április 21 – május 21)
A fizikai síkon kell aktivizálnunk magunkat erre a hétre. Tegyünk magunkért, és az egészségünkért. Kényeztessük a családtagjainkat, vegyük elő a régóta halogatott dolgainkat, legyünk aktívak a ház körül. És ezek bármely permutációi.



Ikrek

(május 22 – június 21)
Egy kicsit visszább kell vonulnunk a külvilági pörgéstől, hogy jobban tudjunk fókuszálni a fontos dolgokra. Hiszen ezen a héten a családi atmoszféra fog terítékre kerülni. És azon belül is az, hogy miként kommunikáljunk a szeretteinkkel.


Rák

(június 22 – július 22)
Ezen a héten azt az egyensúlyt sikerülhet finombeállítani, ami a családunk és a barátaink között áll fenn. Pontosabban belőni azt az időbeosztást, ami lehetővé teszi, hogy mindkét féllel tudjunk együtt lenni, és ugyanakkor nem elhanyagolni a másik oldalt.


 

Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)
Erre a hétre az lesz a lecke, hogy merjünk belevágni dolgokba. Hiszen sokszor csak akkor derül ki, hogy milyen lehetőségek rejlenek egyes dolgokban, amikor már belevetettük magunkat a sűrűjébe.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)
Egyes feladatainkat és felelősségeinket ezen a héten fogjuk tudni befejezni. Főként a munkánk és a pénzkeresetünk területein. Ezek a teendők lehet, hogy már régebben húzódnak, most lesz itt az idő befejezni őket.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)
Olyan értékes felismeréseink is lehetnek ezen a héten, ami a pénzügyeink másféle intézését is beindíthatja. Sőt, legyőzhetjük azt a büszkeségünket is, ami miatt nehezebb monetáris segítséget elfogadni.



Skorpió

(október 24 – november 22)
Feladataink és munkaköreink területén ezen héten könnyebb lesz szövetségeseket találni. Sőt, a szövetségesek nemcsak fizikai síkon segíthetnek teendőinkben, hanem lelki nyugalmat is hozhatnak, a felelősség megoszlásával.


Nyilas

(november 23 – december 21)
Le kell győznünk az akadályokat, túl kell lépni a hátráltató elemeken, és kerülni kell a kishitű, károgó, rosszindulatú személyek ármányait. Ez már magában olyan lelki emelkedést hozhat, ami elég lelkesedéssel ruház fel minket, hogy véghez tudjuk vinni terveinket.


Bak

(december 22 – január 20)
Le kell ülnünk, és át kell gondolnunk a közeljövő feladatait. Tervezzünk, készüljünk és próbáljunk mindent átfuttatni a józan paraszti eszünkön. Ez a hét arra is alkalmas, hogy kikérjük azon személyek véleményét is, akiket tisztelünk.


Vízöntő

(január 21 – február 19)
Kényeztetős hetet kellene tartanunk. Engedjünk a kisebb csábításoknak, élvezzük ki ezt az időszakot. Miután egy kicsit kipihentük magunkat, az elmúlt hetek fáradalmait, és kicsit ki is szórakoztuk magunkat, újult erővel leszünk képesek harcba szállni.


Halak 

(február 20 – március 20)
Ez a hét a példamutatásról szól. Ha hitelesen tudunk az élen haladni, mindenki követni tudja majd a példánkat. A nagyon közeli szeretteink és a távoli ismerősök is. Mindenkinek szüksége van némi inspirációra, most mi lehetünk azok.

www.bhaktikutir.hu