A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a május 25-re eső Újhold lesz a fő momentum. Amikor is nemcsak a Nap és a Hold lesz együttállásban, de a Mars is ott fog állni mellettük. És ez a hármas együttállás lehetőséget ad arra, hogy az idő mindhárom dimenziójába be tudjunk pillantani. A múltba, a jelenbe és a jövőbe is!

Kos

(március 21 – április 20)
Ezen a héten lehetőségünk lesz mérlegelni anyagi helyzetünket. Mi az, amit még érdemes beáldozni időben és energiában a pénzért. És a megszerzett pénzből mihez jutunk? Élményekhez vagy tárgyakhoz?



Bika

(április 21 – május 21)
Azon morfondírozunk ezen a héten, hogy a munkánk, valamint az ambícióink mennyire határozza meg a személyiségünket. Olyan munkát végzünk, ami hozzánk passzol, vagy a személyiségünket formálja a munkánk?



Ikrek

(május 22 – június 21)
A spirituális énünk kerül terítékre ezen a héten. Szükségünk lehet egy kis elvonulásra, egy kis befelé fordulásra, és az ebből áradó nyugalomban könnyebb lesz újra jó irányba fordulni, újra jó célokat kitűzni.


Rák

(június 22 – július 22)
Az a nehézség, amit akkor kell kiállnunk, amikor olyan munkát és életfeladatot találunk, ami visszatükrözi a személyiségünket, ideiglenes, utána már minden könnyebb lesz a mindennapjainkban. Ezen a területen tehetünk lépéseket ezen a héten.


 

Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)
A szoros együttműködésben elvégzett munkán lesz a hangsúly ezen a héten. Sőt, a hét vége felé szinte már jövőbe látó képességekről adhatunk tanulságot, főként a munkavezetés és a stratégiák kialakítása terén.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)
A feladataink elvégzése közben átélt nehézségek általában addig érződnek nehézségnek, ameddig egyedül kell megcsinálnunk a teendőinket. Amint társaságban, együttműködésben végezzük a munkát, már nem annyira megterhelő. Ez lesz a hét felismerése.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)
Ezen a héten azt a hívást fogjuk érezni, hogy rendszerekbe formáljuk lelki gyakorlatainkat. Hogy teret és időt iktassunk be a mindennapjainkba, amikor a belsőnkkel, a lelkünkkel foglalkozunk. Hiszen ez kötelező a külső-belső egyensúly eléréséhez.



Skorpió

(október 24 – november 22)
Az öröm érzete kerül előtérbe ezen a héten. Amit egyedül élünk át, és nem spirituális tapasztalás, az általában leginkább szórakozás, de amit másokkal együtt élünk meg, az már közelíthet a boldogsághoz.


Nyilas

(november 23 – december 21)
Kommunikációs hetünk lesz, és több fórumon is. A saját kis közösségünktől egy komolyabb hallgatóságig mindennel számolni kell. De a sok beszéd a mi saját elhatározottságunkat is meg fogja erősíteni.


Bak

(december 22 – január 20)
A család körüli teendőink kerülnek reflektorfénybe. Azon belül már egy szélesebb palettáról is választhatunk, hiszen ez a hét ideális lesz az otthonunk fizikai karbantartásától a nagyon bensőséges, meghitt beszélgetésig mindenre, amiben a családi atmoszféránkon van a hangsúly.


Vízöntő

(január 21 – február 19)
Életünk fizikai részében kellene aktivizálnunk magunkat ezen a héten. Mozogjunk, kiránduljunk, csináljunk aktív dolgokat. Vegyük rá a környezetünket is, hogy velünk tartsanak.


Halak 

(február 20 – március 20)
Erre a hétre tervezzünk egy kis begubózást a közvetlen családunkkal. Amúgy se működne, ha mégis inkább pörögnénk. Legyünk együtt a szeretteinkkel sokat, mélyen.

www.bhaktikutir.hu