A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Kos

(március 21 – április 20)

Sokszor elég csak töredékeit megmozgatni a munkánk során bevett energiának ahhoz, hogy saját és a családunk ügyleteit is le tudjuk bonyolítani. Ez lesz az e heti felismerés.



Bika

(április 21 – május 21)

A munkánk, tehát a megélhetési forrásunk arra hivatott, hogy előteremtsük azt a pénzmennyiséget, amit az értékrendünk szerint arra költünk, amire szeretnénk, és amit szükségesnek érzünk. Ez lesz a hét leckéje.



Ikrek

(május 22 – június 21)

Minden, amit teszünk, minden, amit átélünk formál és alakít bennünket És végső soron csakis rajtunk múlik, hogy hogyan éljük meg a különféle történéseket. Mert minden élmény fejleszthet bennünket. Ez kerül előtérbe ezen a héten.


Rák

(június 22 – július 22)

Nem csak azért történhetnek velünk kellemetlenségek, mert valami baj van. Lehet, hogy óvatos figyelmeztetésben van részünk, de az is lehet, hogy azért kell megtapasztalnunk egy kis nehézséget, hogy el tudjuk engedni az olyan ragaszkodásainkat, amelyek nem vezetnek sehová.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Ezen a héten a választott szeretteink kerülnek előtérbe: a partnereink és a barátaink. Hiszen a vérrokonaink a sors által kiválasztott emberekből tevődnek össze, és ők mindig körülöttünk vannak. De most koncentráljunk az általunk kiválasztottakra.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Ezen a héten a munkánkba kell beletennünk egy kicsit többet, mint átlagosan. Sőt keressünk partnereket is a feladatokhoz, és próbáljunk kizárni minden zavaró tényezőt. És ha mindent megteszünk, amit csak lehet, a lelkünk igencsak hálás lesz cserébe.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Erre a hétre a gyermekeink és a diákjaink kerülnek fókuszba, valamint a velük felépített és működtetett kapcsolataink. Próbáljunk közös programokat szervezni ebben a szakaszban, ami egy új kezdés alapja is lehet.



Skorpió

(október 24 – november 22)

Egy kicsit szortíroznunk kell a tudatunk szintjén. Tényleg mindenen aggódni kell, és állandóan stresszelni? Ez a hét kiváló lesz arra, hogy belekezdjünk, hogy néha a megérzéseinkre hallgatunk és kihagyjuk a folytonos agyalást.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Kommunikációban gazdag hétnek nézünk elébe. Sőt, ihletett állapotban leszünk. Olyan gondolatok és elképzelések hagyhatják el a szánkat, amelyek még saját magunkat is meglephetnek. Mély értelműek lesznek a tanácsaink.


Bak

(december 22 – január 20)

Fel kell építenünk a hetet. Először is beszéljünk sokat és próbáljuk verbálisan begyűjteni a segítségeket, mielőtt fizikailag is nekiállnánk a dolgoknak. Majd miután belefogtunk, figyeljük a reakciókat. És csak ezután véglegesítsük a rendszereket.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

A hét célja az lesz, hogy a fizikai síkról eljussunk a szellemi síkra. Tegyünk meg mindent, hogy harmonikus környezetben létezzünk, és hogy a mindennapi teendőink is zökkenőmentesen fussanak. Ezek után következik az áttörés, a szellemi elmélyülés.


Halak 

(február 20 – március 20)

Egy kicsit el kell vonulnunk ezen a héten a külvilágtól. És nem kell elbújnunk vagy elmennünk. Sőt, az lenne a legjobb, ha otthon, a megszokott környezetünkben maradnánk. De most zárjuk ki az emberi tényezőt. Legyünk sokat otthon egyedül, vagy nagyon szűk családi körben.

www.bhaktikutir.hu