A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

E hét fő spirituális mozzanata a július 3-ra eső spirituális nap. Ezen a napon született Padmaszmbhava, korának egyik legnagyobb mágusa, a tibeti és a bhutáni buddhizmus egyik legfontosabb alakja.

Kos

(március 21 – április 20)

Nem szabad alapnak tekinteni a különleges jelenségeket, mint például a harmonikus kapcsolatok és a lelki nyugalom. Ezekért tenni kell! Még akkor is, ha az tűnik normálisnak, amikor minden flottul megy. Ez lesz a hét tanítása.



Bika

(április 21 – május 21)

Az érzelmi, intellektuális és pszichés részeink kerülnek előtérbe ezen a héten. Azon belül is az a rész, hogy ezeken a finom szinteken is kell edzenünk magunkat, jobban mondva a tudatunkat. Mindenért meg kell küzdeni, ez a karma törvénye.



Ikrek

(május 22 – június 21)

Az otthonunk és a szeretteink közelében lesz a helyünk ebben az időszakban. Nekünk is szükségünk van arra, hogy stresszmentes közegben legyünk, és nekik is szükségük lesz a mi energiáinkra.


Rák

(június 22 – július 22)

A hét menete az lesz, hogy nekifutunk valaminek, majd rájövünk, hogy lelkileg és tudásban még nem vagyunk felkészülve. Utánajárunk, beletanulunk és rövid időn belül már tevékenyen meg is tudjuk oldani az eltervezetteket.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Beszélgetős hétnek nézünk elébe. Sőt, teret kell adnunk annak, hogy több fórumon is megközelíthetők legyünk. Elérhetőnek kell legyünk a szeretteinknek, az ismerőseinknek és a környezetünk kevésbé közeli tagjainak egyaránt.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

A fizikai, testi életterületekkel kellene foglalkoznunk ezen a héten. Dolgozzunk magunkon, de lehetünk aktívabbak a ház körül is. Az a lényeg, hogy ha ezekben az irányokban vagyunk aktívabbak, minden sokkal könnyebben és gördülékenyebben fog menni.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Egy kicsit visszább kell vonulnunk, rá kell pihennünk a következő nagy feladatra. E hét elején kezdjünk egy kicsit lazábban, de utána teljes gőzzel vethetjük magunkat a feladataink sűrűjébe. Menni fog.



Skorpió

(október 24 – november 22)

Kicsit alkalmazkodnunk kell ezen a héten. Főként a családunkhoz és az üzleti partnereinkhez. Sőt, valahogy be kell állítanunk az egyensúlyt a családi és az üzleti életünkben, hogy egyik se menjen a másik rovására.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Ezen a héten adódni fog az a lehetőség, hogy finombeállításokat végezzünk a munkánk területén. Meglesz minden lehetőségünk arra, hogy kialakíthassunk egy álarcok és külsőségek nélküli, egészséges egyensúlyállapotot.


Bak

(december 22 – január 20)

A lelkiek és a spiritualitás lényünk kerül terítékre ezen a héten. A megszerzett belső békét akár még arra is felhasználhatjuk, hogy a régóta húzódó, de nem szükséges dolgainktól, kételyeinktől végre megszabaduljunk.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Ezen a héten az tud megnyugvást és megbékélést találni, aki messzemenően máshogyan gondolkodik, vagy minél elvontabban nézi a hétköznapi történéseket. Ki kell törnünk a dobozból.


Halak 

(február 20 – március 20)

A hét tanulsága az lesz, hogy igenis próbáljunk beilleszkedni a közös szekértolásba. Mert természetesen fontos az individuum, de ha arra vagyunk felkészülve, hogy mindig mindent magunk oldjuk meg, nehéz lesz csapatjátékossá válni.

www.bhaktikutir.hu