A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a fő esemény a július 17-re eső Gyógyító Buddha nap lesz, ezen a napon kötelező tenni az egészségünkért.

Kos

(március 21 – április 20)

Ahhoz. hogy ezen a héten is tudjunk magunk lenni, képesek legyünk érintkezni a külvilággal és szóba is tudjunk elegyedni a környezetünkkel, muszáj lesz egy kis elvonulást beiktatnunk. A fő az, hogy egy kicsit egyedül legyünk.



Bika

(április 21 – május 21)

Ezen a héten nekünk kell egy kicsit feltöltenünk a családtagjainkat és a barátainkat. Ez természetesen mindig egy oda-vissza játék, de most mi vagyunk a sorosok. Nagyon hálásak lesznek a szeretteink.



Ikrek

(május 22 – június 21)

A munkával és a megélhetéssel kapcsolatos teendőink sok időt és figyelmet igényelnek tőlünk ezen a héten. Most áldozatot kell hoznunk, mert hosszú távon ez fogja leginkább a javunkat szolgálni.


Rák

(június 22 – július 22)

Ezen a héten azt a feladatot támogatja leginkább a sors, hogy váljunk meg bizonyos dolgoktól. Nem csak materiális és tárgyi dolgokra kellene gondolnunk, az érzelmi életünk területén is lehet  szortírozni.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Adódnak a lehetőségek, egész jók is, de ezen a héten csak úgy fogunk tudni előrelépni, ha kapunk némi segítséget és támogatást a partnereinktől. Ez a férfi-női partnerség terén is igaz, de az üzlettársi viszonyokban is.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Az együttműködésen lesz a hangsúly ezen a héten. Együttműködés a munkában, mindenféle partneri kapcsolatban, sőt még az az együttműködés is, ami abban segít, hogy lelkileg és szellemileg is kiegyensúlyozottak legyünk.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Ezen a héten a szolgálatnyújtás lehet a legpihentetőbb tevékenység, amit csak tehetünk. Próbáljunk nem agyalni, nem túlbonyolítani a helyzetet, csak csináljuk azt, amire szükség van, és amit mondanak, hogy nagy segítség lenne.



Skorpió

(október 24 – november 22)

A feladat, amit leginkább támogat a sors erre a hétre, hogy szervezzünk, irányítsunk. És persze ez lehet a saját életünkben is, csak vegyük elő a nehezebb feladatainkat, vagy segíthetünk ezzel másoknak is, akik bajban vannak.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Ezen a héten érdemes lesz új dolgokat tanulni, új képességeket elsajátítani. Próbáljunk olyan tanulmányok után nézni, ami a jövőben nemcsak a mi hasznukra lehet, hanem amivel másokat is meg tudunk segíteni.


Bak

(december 22 – január 20)

A közvetlen szeretteinknek lesz ránk szükségük ezen a héten. Kicsit többet kell őket szeretgetni, pátyolgatni, mert most még a megelőzés szakaszában vagyunk. Egy kicsit több szeretettel elébe mehetünk annak, hogy még jobban elanyátlanodjanak.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Az lesz a mélyről fakadó belső indíttatásunk ezen a héten, hogy tanítsuk a világot. Azt fogjuk érezni, hogy mindenkihez kell szólnunk néhány jó szót, mindenkit egy kicsit bátorítani kell. Hajrá, csak vigyázzunk, hogy ne legyünk túl nyomulósak.


Halak 

(február 20 – március 20)

Abszolút a fizikai síkon kell aktiválnunk magunkat ezen a héten. Legyünk aktívak az otthonunk környékén, fejezzük be a régóta félbehagyott dolgainkat, tegyünk a fizikai egészségünkért és/vagy a megjelenésünkért.

www.bhaktikutir.hu