A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten az Újhold jelensége egybeesik a szombati nappal, november 18-án, ami egy kiváló nap a meditációra, az elcsendesedésre és az elvonulásra. Meditációra fel!

 

Kos

(március 21 – április 20)

Figyeljünk oda a partnereinkre. Ezen a héten olyan információkhoz juthatunk irányukból, amelyek gyökeresen megváltoztatják az életünket. És ez a tudás egy elejtett mondat formájában is manifesztálódhat, szóval legyünk résen.



Bika

(április 21 – május 21)

Ezen a héten lehetőségünk nyílik arra, hogy le tudjuk győzni azokat az akadályokat, amelyek az előrejutásunkat gátolták a közelmúltban. Ez érvényes lesz fizikai hátráltató tényezők és rossz elképzelések túllépésére egyaránt.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Szellemi síkon fognak pörögni a szálak ezen a héten. Olyan összefüggésekre és új elképzelésekre jöhetünk rá, ami egész más fókuszba tudja majd helyezni az életről alkotott felfogásunkat.


Rák

(június 22 – július 22)

Ebben a szakaszban próbáljunk egy kicsit arra figyelni, hogy miként tudjuk fellendíteni az együttműködéseinket. Mind a privát életünkben zajló kapcsolatainkban, mind az üzleti és professzionális életünkben működő kapcsolataink terén.

 

 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Most talán az lehet a legnagyobb hátráltató tényező, ha túlgondolkodjuk magunkat ezen a héten. Álljunk neki, tűrjük fel az ingujjunkat és nyomjuk keményen, majd később kitalálhatunk valami rendszert is az egészhez.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Beszédes hetet kellene terveznünk erre az időintervallumra. És most „nemcsak” az elmondott szavainknak lesz értéke, hanem ránk nézve is nyugtató hatással fog bírni, ha kit udjuk magunkat beszélni.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Magunkkal és a közvetlen környezetünkkel kell sokat foglalkoznunk ebben az időszakban. Főként szellemi és/vagy spirituális irányból. Meditáljunk, olvassunk, tanuljunk, végezzünk lelkigyakorlatokat, ez fogja a legtöbbet kihozni belőlünk.



Skorpió

(október 24 – november 22)

Nagyon fontos lenne az, hogy beszéljünk ezen a héten. És az még fontosabb, hogy próbáljunk minél több sérelmet és neheztelést elengedni, mert ezen a héten könnyebb lesz. Így az lenne célra vezető, hogy találkozzunk egy szakemberrel!


Nyilas

(november 23 – december 21)

Tervezzünk és foglalkozzunk az ambícióinkkal. Ezen a héten most ezeket az életterületeket támogatja leginkább a sors. És amire még igazán alkalmas, az az, hogy elképzeléseinket futtassuk át barátaink szűrőjén is! Kérjük ki a véleményüket.


Bak

(december 22 – január 20)

A munkánk fogja meghatározni a hetünkre, és meglesz az az eshetőség is, hogy a sok ott töltött idő mellett megpróbáljunk változtatni is az ott kialakult helyzeten, hangulaton és módszertanon. Így meg fogja érni az, hogy ezen a héten sok időnk megy el erre a területre.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Befejezős, lezárós hétnek nézünk elébe. De most azáltal lényegesen könnyebb lesz, hogy már fel leszünk vértezve azzal a tudással, amitől már nem fognak érzékenyen érinteni minket ezek a változások. Könnyű és békés elengedéseknek nézünk elébe.


Halak 

(február 20 – március 20)

Eshetőség nyílik arra, hogy egy kicsit más szemmel nézünk mindenre, ami körülvesz bennünket. Egy a materiális felfogástól távolabbi lencsén keresztül tudjuk majd megvizsgálni a mindennapjainkat és ez hihetetlenül sokat segíthet céljaink újraélesztésében.

www.bhaktikutir.hu