A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

A hét fő momentuma a december 18-ra eső Újhold lesz. Hiszen most ez a különleges Holdállás hétfőre esik, ami a Hold napja asztrológiailag. Szóval ez a nap kiváló lesz lelkigyakorlatok végzésére, misztikus gyakorlások beiktatására és az intuitív oldalunk fejlesztésére!

Kos

(március 21 – április 20)

Ezen a héten arra adódik lehetőség, hogy szilárd lelki nyugalmat és hitet építsünk fel az életfeladataink irányában. Ehhez az kell, hogy felül tudjunk emelkedni a felénk irányuló rosszindulaton és/vagy rosszalláson. Törődjünk a saját fejlődésünkkel.



Bika

(április 21 – május 21)

Abban az irányban tudunk majd értékes lépéseket megtenni ezen a héten, hogy megértsünk másokat, még akkor is, ha mi teljesen más értékekkel azonosulunk. Hiszen attól, hogy valaki nem a mi utunkat járja, még nincs eltévedve.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Ezen a héten kicsit nehezebben fog menni az együttműködés még azokkal is, akikkel általában nem szokott problémát okozni. Próbáljunk racionálisan kommunikálni, és ne menjünk át az élet emocionális területeire.


Rák

(június 22 – július 22)

Valószínű, hogy az utóbbi időben már egy kicsit túl is készültünk, vagy inkább túl is terveztük a teendőinket. Itt az ideje, hogy elkezdjük csinálni is őket. És lehetőleg keressünk hozzá társat is, aki majd aktívan tart minket, hogy félúton ne agyaljuk túl a feladatokat.

 

 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Ez a hét kiváló lesz a tanulásra. De úgy, hogy nekiülünk és bemagolunk dolgokat. Most ne olyan témákkal vagy tárgyakkal próbálkozzunk, amelyek megértést, átérzést vagy ihletettséget kívánnak. Most magoljunk, és jól fogunk haladni.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Amennyiben ezen a héten kommunikáljuk szükségleteinket segítőink felé, olyan mennyiségű támogatást kaphatunk, hogy valószínű nem lesz időnk belevágnunk terveink megvalósításába. Inkább „csak” koordinálnunk kell majd a temérdek ötletet és jelentkezőt.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

A beszéd irányába kell erőfeszítéseket tennünk ebben a szakaszban. Most nemcsak praktikus előrehaladás lesz a jussunk, mint kommunikációnk eredménye, de lelkileg is letehetünk néhány csomagot a hét folyamán.



Skorpió

(október 24 – november 22)

A hét folyamán könnyebb lesz azt az ideális ívet végigjárni, hogy mielőtt döntést hoznánk, megbeszéljük az elképzeléseinket a szeretteinkkel és a környezetünkkel és csak utána ugrunk bele olyan feladatokba, amelyek valószínű, hogy az ő életüket is befolyásolja.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Kicsit ki kell vonulnunk a hangos forgatagból, és csak magunkra és a nagyon szűk környezetünkre koncentrálni. Ebben az időszakban amúgy is ezt fogja támogatni a sors. Valószínű, hogy hiábavaló lesz a pörgés és a kifelé élés.


Bak

(december 22 – január 20)

Ki kell egyenlítenünk néhány számlát ezen a héten. Vegyük elő gondolatban, hogy kik azok, akiknek már nagyon lógunk ezzel vagy azzal. Keressük meg őket, és ajánljuk fel segítségünket, ez nagyon jót fog tenni velünk, belül.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Most egy picit bele kell temetkeznünk a munkánkba. Félre kell tenni a lazítást, a barátokat és a terveinket. Veselkedjünk neki, és a sors támogatásával képesek leszünk arra, hogy hihetetlen nagy léptekkel tudjunk befejezni ezt-azt a már régóta húzódó dolgainkból.


Halak 

(február 20 – március 20)

Egy kicsit figyeljünk most jobban oda a munkahelyi alakulásokra. Mert ezen a héten észrevehetünk olyan lehetőségeket, amelyek abba az irányba tudnak majd minket kormányozni, hogy az ambícióink és lehetőségeink találkozni tudjanak.

www.bhaktikutir.hu