A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a március 9-re eső Gyógyító Buddha nap lesz a fő esemény. Ezen a napon mindenképpen tegyünk az egészségünkért.

 

Kos

(március 21 – április 20)

Ezen a héten lehetőség adódik arra, hogy eljussunk a mentális szintről a spirituális szintig. Arra, hogy az aggodalmak szintjéről eljussunk oda, hogy stabilak vagyunk, és a megélésre koncentráljunk az elképzelés helyett.

 



Bika

(április 21 – május 21)

Próbáljunk egy kicsit több időt szakítani az élményekre. Töltsünk több időt a társunkkal, és szimplán csak élvezzük a társaságát. Nem feltétlen kényelemben, párnák között eltöltött időről van szó, csinálhatunk keményebb feladatokat is!


Ikrek

(május 22 – június 21)

Nagyon aktív hétnek nézünk elébe, de úgy leszünk a leghatékonyabbak, ha rákészülünk és terveket készítünk. Ott lesz majd az elán, hogy durr bele, induljunk rá a teendőinkre, de most némi szervezettségre lesz a legnagyobb szükség.


Rák

(június 22 – július 22)

A családi közegben és az otthonunk környékén várható ezen a héten egy komolyabb energiahullám. Most az a lényeg, hogy próbáljunk együtt lenni, még akkor is, ha szabadságot kell kivenni, vagy a gyerekeket kell elkérni 1-2 napra a suliból.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Egy kicsit több időt kell szakítani magunkra ebben az időszakban. Arra, hogy azokat csináljuk, ami boldogságot és elégedettséget hoz az életünkbe. Most ez fog minket feltölteni annyira, hogy tovább tudjuk állni a sarat.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Erre a hétre be kell vállalnunk majd nehézségeket. Ezt most nem fogjuk tudni megúszni. De most végre olyan dolgokat tudunk eltakarítani a saját utunkból, amelyek régóta hátráltatnak bennünket.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Olyan lehetőségeink adódnak ebben a szakaszban, amelyek már egy bizonyos beérési folyamat részét képzik. Mi már megtettük a magunkét, de most figyeljünk, hogy milyen lehetőségeket rejt magában a közeljövő.



Skorpió

(október 24 – november 22)

Most minden munkánk és teendőnk arra vezet vissza, hogy mi fejlődünk-e még attól, amit csinálunk. Amennyiben nem, lehet, hogy el kellene kezdenünk B terveken dolgozni, vagy újraépíteni a jelenlegi pozícióinkat.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Most lesz lehetőségünk arra, hogy elengedjünk olyan tényezőket, amelyek hátráltatnak bennünket. Amelyek a személyiségünkkel nem egyeznek. Még akkor is, ha az amúgy egy jó dolog, csak belőlünk nem azt hozza ki.


Bak

(december 22 – január 20)

A munkánk és a pénzkeresetünk terén kell majd rendbe tennünk néhány dolgot. Nem olyan dolgokat, amelyek a mi hibáinkból fakadnak, hanem ami a rendszerben van elrejtve. Át kell gondolnunk bizonyos területek működését, és javítani rajtuk.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Lehetőségünk lesz előrelépéseket tenni azokon a területeken, amelyek a szívünknek kedvesek. Még akkor is, ha ezek most még csak hobbik, vagy szórakozás jellegűek. Most megtehetjük az első lépéseket, hogy valósággá váljanak.


Halak 

(február 20 – március 20)

Ez egy transzformáló hét lesz. Ellenségekből és irigyekből együttműködő társakat tudunk kreálni, a nehézségekből pedig előnyt fogunk tudni kovácsolni. Ehhez arra lesz szükségünk, hogy engedjünk el sérelmeket és lássunk tisztán!

www.bhaktikutir.hu