A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Május 8-án Gyógyító Buddha nap lesz. Ezen a napon – a tibeti kalendáriumok szerint – nagyon áldásos tenni az egészségünkért.

Kos

(március 21 – április 20)

Olyan hétnek nézünk elébe, amikor is könnyebb lesz lezárni, befejezni dolgokat. De mindezek előtt az lenne a házi feladatunk, hogy lelkileg képesek legyünk elengedni azt a területet vagy személyiséget, és utána már könnyedén fog menni, ha érzelemmentes állapotban vagyunk.

 



Bika

(április 21 – május 21)

Ez a hét kiváló lesz arra, hogy olyan lelki vagy spirituális gyakorlatokba kezdjünk, amelyek nemcsak a belsőnkre hatnak, hanem a fizikai egészségünkre is. Ezek után már csak annyi lesz a feladatunk, hogy jó sokáig végezzük azokat a gyakorlatokat.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Némi személyes konfliktushelyzetet, és némi kifejezetten rosszindulatú hátunk mögötti ténykedést kell megoldjunk ebben a szakaszban, főként a munkánk, munkahelyünk területén, és ha mindez jól sikerül, hosszú békére számíthatunk.


Rák

(június 22 – július 22)

Lelkileg az fog a legtöbbet számítani, ha másokon tudunk segíteni ezen a héten. És nemcsak a hozzánk közel állókon, hanem sokkal távolabbi ismerősökön is.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Az intellektusunk lesz a fő vonal ebben az időszakban. Most az is könnyebb lesz, hogy hogyan oldjunk meg nehézségeket, mintha erre állna rá az agyunk, hogy minél kellemesebben tudjunk feloldani nehézkes helyzeteket.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Kérjük ki mások véleményét olyan helyzetekben, amelyek már egy ideje nem mozdulnak, vagy feszültebbek. Valószínű, már abban a stádiumban vagyunk, hogy nem vesszük észre a szinte kézenfekvő megoldásokat. Beszéljünk másokkal, kívülállókkal, és minden rendben lesz.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Ezen a héten ahhoz, hogy minden jól sikerüljön, csak bele kell vágni a terveinkbe. Utána még lesz idő arra, hogy pontosítsunk, új irányt vegyünk fel vagy tervezzünk, de indításképpen el kell indítani a folyamatot.



Skorpió

(október 24 – november 22)

Arra kellene odafigyelnünk, hogy minél pontosabban tudjuk megfogalmazni a belsőnket foglalkoztató dolgokat. Mert ezen a héten könnyebb lesz konfliktusokba kerülni, pusztán félreértések végett.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Az énünkkel, a beszédünkkel, a tetteinkkel és a lelki nyugalmunkkal kapcsolatos hétnek nézünk elébe. Tehát úgymond minden rólunk fog szólni, de a feladat mégis az lenne, hogy mindezt próbáljuk megosztani másokkal is, így beengedni őket a saját kis világunkba.


Bak

(december 22 – január 20)

Ezen a héten könnyebb lesz olyan dolgokba kezdeni, ami azzal is jár, hogy leküzdjünk nehézségeket, vagy hogy picit túllépjünk magunkon is. De lelki meggyőződésből kell elindulnunk, utána már minden menni fog.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Arra kellene felkészülnünk ezen a héten, hogy a materiális dolgaink kiütik egymást, és a lelki dolgok lesznek a mérvadók. Ez azt jelenti, hogy ha most több pénz jön be, több kiadás is várható. Ha egyes területek könnyebben mennek, mások majd nehezebben. Belül kell jól lennünk.


Halak 

(február 20 – március 20)

Nagy a valószínűsége, hogy nehezebb lesz a feljebbvalóinkkal ezen a héten. Ez fiataloknál a szülőket és a tanítóinkat érinti, idősebbeknél a feletteseinket és az állami szerveket. Próbáljunk ezen a héten szabályosak maradni. Néha azt is kell gyakorolni.

www.bhaktikutir.hu