A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a fő spirituális attrakció május 14-én lesz. A nap, amikor Szavitri visszaszerezte a férjét a Halál Urától. Valószínű, hogy ez a legismertebb történet a Védákból. Ezen a napon a hölgyek feljánlásokat tesznek a férjeik hosszú életéért. Míg a férfiak próbálnak kedveseik kedvében járni, hogy elismerjék tetteikkel a női áhítatosságot.

Kos

(március 21 – április 20)

Egy kis elvonulással és befelé fordulással kellene kezdenünk a hetet, és ezek után már könnyebb lesz megütni a megfelelő hangnemet, és az is, hogy megfelelő elánnal és érzésekkel vágjunk bele a teendőinkbe.

 



Bika

(április 21 – május 21)

Ezen a héten úgy tudjuk legjobban felhasználni a sors adta lehetőségeket, ha önkéntesen okozunk magunknak némi veszteséget, ami természetesen hosszú távon meg fog térülni. Tegyünk aktivitást/pénzt a terveinkbe, és most komoly előrelépéseket tehetünk meg.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Ebben az időszakban valószínű, hogy egy kicsit érzékenyebbek leszünk. A családtagjainkon kívül, legyenek ők barátok, munkatársak, ismerősök, bárkivel könnyebb lesz összetűzésbe keveredni. Talán az a legjobb, ha maradunk családon belül ezen a héten.


Rák

(június 22 – július 22)

A külvilág bizonyos részeivel kell hogy foglalkozzunk ebben a szakaszban, a munkánkkal és a pénzkeresetünkkel. A sors arra fog terelni minket, hogy olyan élethelyzeteket is megpiszkáljunk, amelyek eddig tabunak tűntek.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Az életben betöltött szerepeink, és a barátaink életében betöltött szerepeink kerülnek górcső alá ezen a héten, főként a spiritualitás és lelkiség tekintetében. Sőt, az is feladat lesz, hogy lássuk magunkat a spirituális tanító/segítő szerepében.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Az együttműködéseink kerülnek előtérbe ezen a héten, és főként azok, amelyekben egy picit mi vagyunk a feljebbvaló, a mérvadó személyiség. Valamint eshetőség nyílik arra, hogy jobb vezetővé váljunk.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Lehetőségünk adatik ebben az időszakban arra, hogy tegyünk a partnerkapcsolatainkért. Az emberi és a világi kapcsolatainkért is. Próbáljunk azokra a területekre összpontosítani, ahol egy kis pangás, lelassulás érezhető. Egy pici kis erőfeszítéssel be tudunk majd indítani halódó területeket is.



Skorpió

(október 24 – november 22)

Most egy picit le kell lassulnunk, és nem az lesz az előrelépés titka, hogy pörögjünk és nekiugorjunk. Tervezéssel és az intuítiv oldalunk használatával lehetünk képesek majd arra, hogy előrehaladjunk.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Az a terület fog fókuszba kerülni, hogy mennyire élvezzük az együttműködést a jelenlegi helyzetünkben. És természetesen az, hogy melyek azok a teendőink, amelyek elvégzése után már stresszmentesen és pozitív hangulatban tudunk közösen haladni.


Bak

(december 22 – január 20)

Figyeljünk oda a környezetünkre ezen a héten, mert olyan dolgokat csíphetünk el teljesen hétköznapi beszélgetésekben, élethelyzetekben amelyek nekünk szólnak. Amelyek figyelembevételével sokkal könnyebbé válik az életünk.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Beszédes hetünk lesz, és míg mások meghallgatása és mások segítése lesz a fő irányvonal, valahogy a mások nehézségeire beinduló saját belső bölcsességünk által, mintha mi is tanulnánk majd saját magunktól is.


Halak 

(február 20 – március 20)

Mi magunk kerülünk terítékre ezen a héten, főként abból a szempontból, hogy hogyan projektáljuk magunkat a világba. A habitusunk, a szavaink és a tetteink hatásai magunkra és másokra lesz fókuszban. Jó belső munkát kívánunk!

www.bhaktikutir.hu