A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

A hét fő momentuma a szeptember 13-ra eső Ganésha nap lesz. Ganésha talán a legnépszerűbb istenség az indiai kultúrában, aki nem más, mint az akadályok elhárítója, szóval ezen a napon kérjük ki áldását, hogy jól sikerüljenek dolgaink!

Kos

(március 21 – április 20)

Ezen a héten az együttműködés minden fajtáját könnyebb lesz nyélbe ütni, sőt a megfelelő emberek is felbukkannak majd, pont e célból: a szívességek terén, a tanácsok révén a tapasztalat cserében, vagy szimplán az érzelmi támogatottságban.

 



Bika

(április 21 – május 21)

Aktívan és kommunikatívan kellene eltöltenünk ezt a hetet. Minél többet teszünk meg most a dolgok sikeréért, annál több fog visszaáramolni hozzánk az erőfeszítéseinkből. És ez nem egy klisé, mert sajnos sokan vannak, akik szinte mindent megtesznek, és mégsem haladnak előre.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Próbáljunk egyensúlyban tartani a kommunikációs csatornáinkat. Hallgassuk végig szeretteink, barátaink tanácsait, majd vázoljuk fel terveinket nekik, és csak azután döntsünk, miután az ő rálátásaikat is figyelembe vettük.


Rák

(június 22 – július 22)

Vizsgáljuk meg mindennapi életünket az érzelmek szintjéről is. Majd összpontosítsunk azokra a területekre, amelyekből tudunk töltekezni. Végül is csak azt tudjuk kellő meggyőződéssel és hittel csinálni, amihez érzelmileg is kötődünk.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Ezen a héten az lesz a feladat, hogy beszéljünk, kommunikáljunk és mindezeken keresztül vezessük, irányítsuk a környezetünket. De legyünk finomak és udvariasak, most ez is kelleni fog ahhoz, hogy érvényesülni tudjunk.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Picit átcsaphatnak a teendőink a fejünk felett ezen a héten. Viszont nagyon produktív szakasznak nézünk elébe. Bármit is teszünk most a megélhetésünkért, az anyagi javakért, az most jobban fog elsülni az átlagnál.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Ezen a héten azon lesz a fő hangsúly, hogy teendőink és munkánk hevében ne veszítsük el a személyiségünket. Ne váljunk egy arctalan robottá az életben, tegyük bele magunkat mindenbe, amit csak teszünk!



Skorpió

(október 24 – november 22)

Ki kellene szakadni a mindennapokból ezen a héten, de úgy elvonulósan. Mert így fogunk a legmélyebben töltödni, és beleereszkedni abba a belső nyugalomba, amit oly sokszor felőrölnek felgyorsult életünk mindennapjai.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Barátaink lehetnek a legjobb segítségeink ezen a héten, de a terv az lenne, hogy igenis merjünk segítséget kérni. Rá kell éreznünk arra, hogy az emberek nagy többsége segítőkész, csak nem gondolatolvasó, tehát ha valamit akarunk, azt beszéljük ki magunkból.


Bak

(december 22 – január 20)

Olyan irányból és olyan módon kaphatunk majd segítséget, amit mi magunk fel sem mertünk volna tételezni. Tartsuk nyitva a szemünket ezen a héten, nagy dolgok változhatnak a már kialakultnak hitt világunkban.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Ezen a héten le kell majd fussunk néhány kört annak érdekében, hogy szeretteink, partnereink is érezzék azt, amit mi ugyan érzünk belül, de nehezebben szoktuk kinyilvánítani. Sőt, mindezt intézhetjük úgy, hogy minden mást háttérbe szorítunk.


Halak 

(február 20 – március 20)

Ezen a héten az is előfordulhat, hogy minden megkérdőjeleződik bennünk az elmúlt időszakból. Az együttműködéseink, a konfliktushelyzeteink, és így kénytelenek leszünk új értékrend szerint látni és nézni a körülöttünk zajló történéseket.

www.bhaktikutir.hu