A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

A hét fő spirituális momentuma az október 11-re eső asztrológiai állás lesz. Egy év után ismét jegyet vált a Jupiter. Pontban 13 órakor. Előtte és utána 18-18 órán át minden lelkigyakorlat sokkal erősebben hat ránk, mint máskor.

Kos

(március 21 – április 20)

Ezen a héten érzelmi síkon történnek nagy események. Kiváló időszak lesz az elmélkedésre és a döntéshozatalra. Habár érzelmi területeken lesz munkánk, mégis kérjük partnereink és társaink véleményét, hogy jobb döntéseket tudjunk hozni.



Bika

(április 21 – május 21)

Tenni és menni kell. Menjünk elébe, legyünk kezdeményezők. Most képesek leszünk minden hátráltató tényezőn túllépni. Vigyázat, csak olyan irányban tudunk majd ilyen minőségű erőkifejtésre elköteleződni, amely célok irányában lelkileg és érzelmileg is elhivatottak vagyunk.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Beszélgetős hétnek nézünk elébe. De azért legyünk diplomatikusak is, mert ami éveken át érlelődött és összeállt bennünk, nem biztos, hogy érthető elsőre azoknak, akiknek megnyílunk.


Rák

(június 22 – július 22)

Fizikailag kell magvalósítanunk dolgokat, és elsősorban mi és a környezetünk kerül terítékre. Foglalkozzunk magunkkal, a közvetlen környezetünkkel, ez vonatkozik a lakó- és munkakörnyezetünkre is.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Álljunk meg, figyeljük magunkat és azt, hogy hová vezet az utunk. Beszélgessünk el azokkal, akiknek adunk a véleményére. Aztán végezzük azokat a finomhangolásokat, amelyek eredményeképpen elégedettek tudunk lenni az életünkkel.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

A szükséges töltődésünket ezen a héten a családtagjainkból és a barátainkból leszünk képesek megkapni. Hiszen lelkek vagyunk, és élettelen dolgokból sohasem kaphatjuk meg azt, amit egy másik érző lélektől.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Munkával kapcsolatos felismerések várhatók ezen a héten. De ne feledjük: a munka az munka. És a munka arra való, hogy abból finanszírozzuk az életünket és azokat a dolgokat, amelyek kellemesebbé teszik az életünket.



Skorpió

(október 24 – november 22)

A lelkiek terén alakulnak majd az e heti történések. Azon belül is az fog fókuszba kerülni, hogy mi mindenről vagyunk hajlandók lemondani annak érdekében, hogy lelkiekben tovább tudjunk fejlődni.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Vigyáznunk kell ezen a héten, mert a munkánk és a pénzkeresetünk területén adódhatnak kellemetlenségek. Főként félreértésekből és rosszul értelmezett történésekből alakulhatnak ki a problémák, nem valós és komoly történésekből.


Bak

(december 22 – január 20)

Kreativitás és alkotás lesz a fő energiája ennek az időszaknak. Sőt, most könnyebb lesz az elképzeléseinket is kommunikálni, így könnyebb lesz a megfelelő és támogató együttműködést is megtalálni.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Némi súrlódásra és nézeteltérésre kell számítanunk ezen a héten, főként abból adódóan, hogy miként nyilvánul meg a személyiségünk. Próbáljunk diplomatikusak lenni és óvatosabban kifejezni magunkat.


Halak 

(február 20 – március 20)

Az intellektusunkra kell majd hagyatkoznunk, hogy rendbe rakjuk a körülöttünk felbolydult személyeket és körülményeket. Próbáljuk több szemszögből is végigjátszani a lehetőségeket, hogy jobb és stabilabb döntéseket tudjunk hozni.

www.bhaktikutir.hu