A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Az e heti fő pillanat az október 24-re eső telihold lesz! Ezen a napon ünneplik Indiában Laksmi istennőt, a Szerencse istennőjét!

Kos

(március 21 – április 20)

A munkánk, az azzal járó áldozatok és az abból befolyó javak, valamint az is, hogy mindeközben, hogy érezzük magunkat, kerül terítékre ezen a héten. Sőt, képesek leszünk dolgokat lezárni, és más irányba elindulni.



Bika

(április 21 – május 21)

Képesek leszünk más szemmel látni ezen a héten. Mintha egy időben látnánk az eseményeket és azt, hogy ennek mi lesz a következménye! Természetesen ez hihetetlenül meg fogja könnyíteni a döntéshozatalt, és mindent.


Ikrek

(május 22 – június 21)

A fő hangsúly azon lesz, hogy engedjük el a ballasztot. Szabaduljunk meg a felesleges dolgoktól, de akár a felesleges emberektől is. Persze nem haragosan és kellemetlenül, de ne engedjünk nagyobb befolyást az életünkbe olyanoknak, akik rossz irányba terelnek bennünket.


Rák

(június 22 – július 22)

Poroljuk le néhány régebbi, nagy tervünket, azokat, amelyeket nem tudtunk megvalósítani, és fussunk neki újra, de most mások segítségét is élvezve, mások támogatását is felhasználva. Sikerülni fog, biztosan!


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

A munkánk és a benne megnyilvánított erőfeszítés lesz a legmeghatározóbb hangulata ennek az időszaknak. Nyomnunk kell és szinte folyamatosan, ezzel most akkora előrelépéseket tehetünk, mint máskor hónapok alatt.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Ezen a héten képesek leszünk az intellektusunk területéről eljutni a spiritualitás szintjéig. Amikor már látjuk, hogy agyból nagyon sokáig el lehet jutni, muszáj beletenni a lelket is, mert kiürül és csak agytorna lesz belőle egy idő után.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Eljött az idő, hogy végre egyszer borítsuk a bilit. Üljünk le a szüleinkkel, a gyermekeinkkel, a partnerünkkel és mondjuk el mindazt, ami fáj nekünk. Valószínűleg egy csomó mindent úgyis tudnak, de ők apróságnak tekintették, ezért nem gondolták, hogy fáj nekünk.



Skorpió

(október 24 – november 22)

Kommunikálnunk és tennünk kell most azért, hogy ne üljenek le a kapcsolataink. Mindenféle kapcsolataink. A partneri, az üzlettársi, minden. Most fújt ki az eddig belerakott energiánk, el kell kezdenünk újra beletenni, hogy működjön.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Nagyon vigyázzunk arra, hogy mit mondunk. Mert vannak olyan időszakok, amikor nem jönnek ki jól a dolgok. Most ez olyan. Meg olyan is, hogy szembekerülhetünk olyanokkal, akik meg akarnak sértődni, és ha akarnak, sikerülni is fog nekik.


Bak

(december 22 – január 20)

Eljött az idő, hogy tervezzünk, sőt felépítsünk egy rendszert, ami akár a következő évtizedeinket is meg fogja határozni. Ihletett állapotban leszünk arra, hogy új célokat, vagy régi célokat új köntösben tűzzünk ki és tudjunk rá is startolni.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Kicsit be kell gubóznunk és csak a közvetlen környezetünkkel foglalkozni. És ez a szimpla fizikai síktól, tehát az otthonunk és lakhatásunk szintjétől egészen a szeretteink lelkiállapotáig minden szintet lefed!


Halak 

(február 20 – március 20)

A közösségi aktivitás lesz most a megoldás mindenre. Szedjük össze a barátokat és a rokonokat, és vágjunk bele. Fizikai síkon a haladásban, és lelkileg az összerázódásban is most ez lesz a megoldás. Csináljunk dolgokat együtt!

www.bhaktikutir.hu