A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ezen a héten a fő momentum december 18-ra esik. Ez az a nap, amikor 5000 évvel ezelőtt Krisna elmesélte a Bhagavad-gítát barátjának, Ardzsunának.

Kos

(március 21 – április 20)

Ezen a héten az kerül fókuszba, hogy milyen áldozatokra vagyunk képesek annak érdekében, hogy megvalósítsuk álmainkat, ambícióinkat. Mind tárgyi, mind emberi áldozatokra értve.



Bika

(április 21 – május 21)

A munkánk és a pénzkeresetünk területei kerülnek előtérbe ebben az időszakban, főként abból a szempontból, hogy ez miként hat ránk és a személyiségünkre. Valamint az is, hogy mi az, amit megengedhetünk magunknak a munkánk gyümölcséből.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Ebben a szakaszban a külföld, a külföldiek és az utazás fog felbukkanni életünkben. Lehet, hogy most még nem tudunk elindulni, de ettől függetlenül bátran kezdjünk bele a következő utunk megszervezésébe.


Rák

(június 22 – július 22)

Ezen a héten egy kicsit jobban kell vigyáznunk az átlagnál. Nem kell rosszra gondolnunk, vagy nagy balesetre. Valószínű, hogy csak azért kell figyelnünk, mert már egy kicsit túl vagyunk hajszolva.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Az együttműködéseink és a munkánk kerül terítékre a héten, főként abból a szempontból, hogy hatékonyabb legyen a munkamegosztás, és mindenki azzal a területtel tudjon foglalkozni, ami fekszik neki.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

Az együttműködéseink lelki része kerül előtérbe, és azok a partnerek és közelállók, akik előrevisznek bennünket. Akik társaságában töltekezni tudunk. Próbáljunk velük minél több időt eltölteni.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Kiváló hetünk lesz arra, hogy tervezzünk, és új rendszereket tudjunk felépíteni. Most könnyebb lesz nekifutni azoknak a feladatainknak is, amelyek egy ideje már kifogtak rajtunk, vagy amelyekbe még bele sem mertünk vágni.



Skorpió

(október 24 – november 22)

Ebben a szakaszban könnyebb lesz előállni azokkal a dolgokkal, amelyek az elmúlt időben bántottak bennünket, vagy amelyek félreértésekbe torkollottak, azért, hogy át tudjuk beszélni és értékelni ezeket a sérelmeket.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Most meglesz az ihlet arra, hogy megtegyünk olyan gesztusokat és dolgokat, amelyekkel régi ellenségeskedéseket és konfliktusokat is fel tudunk oldani. Csak egy picit tegyük félre a saját sértettségünket, és menni fog.


Bak

(december 22 – január 20)

Beszélgetős hetünk lesz, és ha még nem is tudjuk felhasználni a hallottakat, vagy azok sem látják a javát a mondanivalóinknak, akikkel beszéltünk, akkor is mindenki jobban érzi magát, mert lelkileg jó hatása van a dolgok áttárgyalásának.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Az énünk és a közvetlen környezetünk kerül előtérbe ebben a szakaszban. Közvetlen környezet alatt a szeretteinket és a lakókörnyezetünket érthetjük, és most minden energiánkat ezekre kell fordítsunk.


Halak 

(február 20 – március 20)

Nagyon vigyázzunk arra, amit mondunk, mert most könnyebb lesz összezörrennünk még a számunkra tiszteletre méltó emberekkel is, és nem rossz szándékból, csupán félreértésből. Szóval fogalmazzunk extra óvatosan és körültekintően.

www.bhaktikutir.hu