A védikus asztrológia legfontosabb bolygója a Hold. Ez úgy alakult ki, hogy amikor az ősi Indiában, több ezer évvel ezelőtt, elkezdték vizsgálni a bolygók mozgását és e jelenségek ránk vonatkozó hatásait, még mindezt szabad szemmel tették, semmiféle eszközt nem használtak. Így viszont teljes precizitással a leggyorsabban mozgó égitestet tudták megfigyelni, ami a mi esetünkben a Hold. Valamint, mivel olyan fontos jelenségek, mint pl. az árapály, vagy testünk vízvisszatartási képessége is igazodik a Hold mozgásához, egyértelmű volt, hogy a Hold mozgása lett a védikus asztrológia egyik legprominensebb előrejelzési tényezője.

Ezért a mi heti asztrológiai előrejelzésünk is picit eltér a szokásos módszerektől, mert mi is a Hold mozgását vesszük alapul az ősi tradíciót szem előtt tartva. Viszont a védikus asztrológia számítási rendszere eltér a nyugati asztrológiában használtaktól, keleten nem voltak Julianus- és Gergely-naptáras korrekciók, így ha nem is egy teljes jegy, de 23 fokos eltérés van a keleti és a nyugati asztrológiai rendszerekben. Így, hogy maradéktalanul jó és hasznos élményünk legyen ezzel az asztrológiai előrejelzéssel is, olvassuk át a mi nyugati asztrológiából ismert jegyünket megelőző jegyre vonatkozó leírást is.

Ebben a szakaszban a legfontosabb momentum az lesz, amikor január 14-én a Föld úgy fordul, hogy az északi féltekénk újra elkezd közeledni a Naphoz. Az indiai kultúrában azt mondják, hogy bármit is teszünk ezen a napon, annak tízezerszeres hatása lesz! Tehát ez a nap kiváló másokat segíteni, vagy bármi más jót tenni.

Kos

(március 21 – április 20)

Egy kicsit nehezebb lesz az együttműködés a barátainkkal és a rokonainkkal, és nem feltétlenül kell rosszra gondolni, csak nem biztos, hogy ezen a héten is ugyanolyan türelemmel tudjuk kezelni a dolgokat. Szóval picit húzódjunk vissza.



Bika

(április 21 – május 21)

Olyan elmaradt, kimaradt, elfelejtett részét kell megoldanunk a munkánknak, ami semmiféle előrelépést, vagy akár fizetséget sem hord magában, de meg kell csinálnunk, viszont ettől belül fogjuk jól érezni magunkat.


Ikrek

(május 22 – június 21)

Ebben az időszakban sokkal nyugodtabban és spirituálisabban fogjuk látni az életünket. Főként a munkánk és a sérelmeink területét, így sokkal könnyebb lesz az elengedést és a megbocsátást is gyakorolni.


Rák

(június 22 – július 22)

A barátainknak lesz szükségük a lelkünkre ezen a héten, és ez attól teljesen független, hogy mennyire vagyunk vehemensek, vagy éppen nyugodtak. Arra van szükségük, hogy egy kis minőségi figyelmet szenteljünk nekik.


 Oroszlán

(július 23 – augusztus 23)

Egy kicsit óvatosabban kell belenyúlnunk a partneri és a munkahelyi kapcsolatainkba, mert most könnyebben eltörhet a mécses. Fogalmazzunk óvatosabban, és próbáljunk egy kicsit több figyelmet tanúsítani ezeken a területeken.



Szűz

(augusztus 24 – szeptember 23)

A partnereinkre kell egy kicsit jobban odafigyelnünk ezen a héten. Valószínű, hogy olyan dolgokkal kapcsolatosan, ami számunkra apróságoknak és jelentéktelen dolgoknak tűnhetnek, de nekik nagy fontossággal bírnak.


Mérleg

(szeptember 24 – október 23)

Ezen a héten akkor tudunk majd jó irányba haladni, fejlődni, ha elcsendesülünk annyira, hogy meghalljuk belül az intuitív hangunkat. Persze továbbra is kell majd terveznünk, végrehajtanunk és együttműködnünk, de most kelleni fog hozzá az a kis extra belső hang.



Skorpió

(október 24 – november 22)

Az otthonunk, a gyermekeink és a partnereink fogják kitölteni ezt a hetet. És/vagy. Próbáljunk minél több időt egymás társaságában eltölteni, mert az fog minket úgy feltölteni, hogy tovább tudjunk haladni az életben.


Nyilas

(november 23 – december 21)

Valószínű, hogy ezen a héten egy picit érzékenyebb lesz majd a lelkünk, és így az sem fog ártani, hogyha tudunk valakivel/valakikkel beszélni, vagy az sem, ha nem térünk el a megszokott rutinjainktól, ami segít abban, hogy végigcsináljuk ezt a hetet.


Bak

(december 22 – január 20)

A beszéd és a kommunikáció kerül előtérbe ebben az időszakban. Mindkét irányba. Az is fontos lesz, hogy el tudjuk mondani a minket foglalkoztató dolgokat, de az is, hogy tanáccsal, információval lássuk el a környezetünket.


Vízöntő

(január 21 – február 19)

Ezen a héten úgy tudunk a legtöbbet tenni a belső békénkért, ha magunkkal és a hozzánk nagyon közel állókkal foglalkozunk. De akár olyan szintig, hogy vegyünk ki 1-2 napot, és a gyerekeinket se vigyük suliba, most egy kicsit össze kell zárni.


Halak 

(február 20 – március 20)

Mi, magunk leszünk a fókuszpontban, de szükségünk lesz egy kis külső segítségre is ebben a szakaszban. Beszélgessünk azokkal, akik közel állnak hozzánk, és akiknek bízunk az értékítéletükben. Nézzük meg, hogy ők hogyan látnak minket.

www.bhaktikutir.hu