A pozitív szenvedélyek értékes hozadéka, hogy elindít minket a hála felé vezető ösvényen.

Az, aki ezt az utat járja, elmélyülhet az önmagunk iránt érzett szeretetben és törődésben, ami hozzájárul a boldog és örömteli érzéshez, ami hozzásegíti a sejteket DNS szintjén a kiegyensúlyozott egészséghez, azaz a génexpresszióhoz.


„Az egészséges és boldog élet nélkülözhetetlen hozzávalója a hála, a megbecsülés, öröm, boldogság, a céljainkért és álmainkért való töretlen munka.”

A hála és a megbecsülés kéz a kézben járnak egymással. Minél több hála van benned, annál több vágyad fog beteljesülni. A hála szó angol megfelelője a „gratitude”, a latin gratia szóból ered, ami jóindulatot, támogatást jelent, a gratis jelentése pedig kellemes.

A szó latin eredete magában hordozza a kedvesség, nagylelkűség, ajándék, és az adni és kapni szépségét, vagy a kapni valamit a semmiért cserébe gondolatait. Amikor hálásak vagyunk, áradnak belőlünk a pozitív energiák, és arra vagyunk ösztönözve, hogy továbbadjuk másoknak is azt a jót, amit mi is kaptunk.

Kutatások szerint a hála táplálja az emberi kapcsolatokat, és képes megóvni minket a stressztől és a depressziótól. Mindez azért lehetséges, mert a hála valószínűleg a legkoncentráltabb pozitív pszichológiai vonás, képes életünket egy jobb irányba terelni.

A hála pozitív energiával rendelkezik. Ez az erő pedig tovább tud terjedni az egészség és az általános jó közérzet felé. Az epigenetikát figyelembe véve képzeld el a tested egy emberi Petri-csészeként. Gondold el, hogy minden sejt egy miniatűr emberi lény, amik beszélgetnek egymással, és az összes sejted a hála vibráló energiájával töltődik fel.

A tested egy igazi hálaünnepet tart. Ebben a rendkívül pozitív töltésű energiamezőben, amiben a sejtjeid sütkéreznek, mindegyik negatívan mutálódott beteg sejt egészségessé tud változni. Dr Bruce Lipton írja a Tudat: a belső teremtő című könyvében: a Frontier Science is bizonyította már, hogy a pozitív gondolatok komoly hatással vannak a viselkedésre és a génekre, de csak akkor, ha ez harmóniában van a tudatalattink programozásával.

hála

Robert A. Emmons pszichológiai professzor szerint azok, akik hálával teli életet élnek, általában sokkal kreatívabbak, sokkal hamarabb teszik túl magukat a nehézségeken, és erősebb immunrendszerrel rendelkeznek. Ennek segítségével arra tudsz koncentrálni, amit szeretnél elérni, és nem arra, hogy mi az, ami hiányzik az életedből.

A hála a legerősebb érzelmi fegyver, amit az előnyünkre használhatunk. A köszönet által gyorsabban és könnyedebben juthatunk vagyonhoz, egészséghez, boldogsághoz. A kvantumfizika világában a megfigyelés által valóban befolyásolhatóak az éppen végbemenő fizikai folyamatok. A hálára fókuszáló meditáció és tudatos jelenlét által ezt valóban megélheted, és még többet leszel képes bevonzani az életedbe. Az ok és okozat törvényét alapul véve, az egészség egészséget vonz magához. A boldogság boldogságot. A szeretet pedig szeretetet.

Az érzelem a mozgásban lévő energia. A hála egy pozitív energiával teli mágneses erő, ami magához vonzza amit akarsz, amit szeretnél és amit élvezel. Egy kutatás során felfedezték, hogy azok, akik rendszeresen vezetnek hálanaplót többet mozognak, kevesebb fizikai tünetre panaszkodnak, elégedettebbek az életükkel és sokkal optimistábbak.

Naeale Donald Walsch, a Beszélgetések Istennel sorozat szerzője fejezte ki ezt a legjobban:

hála nő


„A szenvedés ott ér véget, ahol a hála elkezdődik.”

A Pennsylvaniai Egyetem pszichológusa, Martin E. P. Seligman 411 önkéntesen végzett tanulmányt a pozitív pszichológia területén. A boldogság akkor kezdett igazán hömpölyögni és magas pontszámokat elérni a kísérlet során, amikor az önkénteseket arra kérték, hogy írjanak egy hálálkodó levelet valakinek, akiknek sosem köszönték meg igazán a kedvességét. A túlcsorduló boldogság hatalmasabb volt, mint bármely más közbeavatkozásnál, kedvező hatásai pedig legalább egy hónapig tartottak.

Rengeteg erő van a hálával folytatott szerelmi afférban.

Gondozd a hálát. Íme, 27 lépés ahhoz, hogy megtanulj hálásnak lenni:

  1. Mondd el az embereknek, hogy milyen nagyra értékeled őket.
  2. Mondd el magadnak, hogy mennyire értékeled önmagad.
  3. Mondj köszönetet az embereknek azért, amit érted tesznek.
  4. Mondj köszönetet saját magadnak is.
  5. Írj köszönőkártyákat, akár digitális formában.
  6. Gyakorold a tudatos jelenlétet.
  7. Mozogj, hogy megköszönd a testednek, hogy a templomod.
  8. Egyél egészséges ételeket, hogy köszönetet, hálát és szeretetet mutass a testednek és elmédnek.
  9. Számold meg és tudatosítsd magadban az áldásokat, amiket kapsz.
  10. Legyél hálás az álmaidért és a céljaidért.
  11. Legyél hálás minden alkalommal, amikor eléred egy célod – még akkor is, ha egy kisebb célról van szó, ami a nagyhoz visz téged közelebb.
  12. Mondogass hálamantrákat.
  13. Meditálj a háláról.
  14. Írj hálanaplót.
  15. Kerüld a hálátlanságot.
  16. Panaszkodás helyett dicsérj.
  17. Vetkőzd le az áldozat szerepét.
  18. Olvass inspiráló és motiváló idézeteket és anyagokat.
  19. Készíts egy hálatáblát.
  20. Legyél hálás mindenért, ami jelen van az életedben ebben a pillanatban.
  21. Mutasd ki mások felé, hogy mennyire fontosak a te és mások életében.
  22. Tanuld meg, hogyan fogadj hálát másoktól.
  23. Tanuld meg, hogy megérdemled a méltatást, az értékelést és a hálát másoktól.
  24. Légy hálás azért, hogy az emberek örülnek, hogy része vagy az életüknek.
  25. Légy hálás azért, aki vagy.
  26. Légy hálás mindenért, amit valaha elértél az életedben.
  27. Légy hálás az egészségedért.

Forrás: huffpost.com

Ajánlott könyv:

Tudat a belsö teremtö Dr. Bruce H. Lipton