10 könyv, ami emlékezetessé teszi a 2019-es Könyvfesztivált

Azok a dolgok, amiket akkor is szerethetsz, ha tökéletlenek

„Amikor elkezdesz önmagaddal törődni, a világ is méltónak talál majd a törődésre…”

Az Azok a dolgok, amiket akkor látsz, ha lelassítasz nemzetközi bestseller e csodálatos folytatásában a zen buddhista szerzetes, Haemin Sunim megtanít arra, hogyan szeresd önmagad, az életed és annak valamennyi szereplőjét – minden tökéletlenségével együtt.

A több mint harmincöt színes, meditatív illusztrációval kiegészített könyvben szemet és szívet gyönyörködtető módon elevenednek meg azok a dolgok, amiket akkor is szerethetsz, ha tökéletlenek. A szerző gondolatai valódi felüdülést jelenthetnek számodra, ha egy kis pihenésre vágysz a rohanó hétköznapok sodrásában.

Nők, akik túlságosan szeretnek

Azt tapasztalod, hogy újra és újra problémás, távolságtartó és szeszélyes férfiakhoz vonzódsz – a „rendes” férfiak unalmasnak tűnnek? Folyton érzelmileg elérhetetlen, munkamániás, alkoholista, nőbolond férfiak mellett kötsz ki?

Az okok a múltban keresendők. Ha megelégelted, hogy újra és újra ugyanabba a hibába esel, ha eleged van abból, hogy folyton rosszul választasz, elérkezett az alakalom, hogy a téma szakértőjének segítségével örökre véget vess a párkapcsolati ámokfutásodnak. Ne várd, hogy Ő változzon, inkább szerezd meg azt a férfit, akit megérdemelsz!

Engedd el önmagad

Joe Dispenza könyve ugyanannyira megrázó, mint amennyire felszabadító. Az itt összefoglalt tudományos tények és személyes történetek valósággal elsöprik az életünkkel kapcsolatos korábbi elképzeléseinket, és elemi erővel fogunk hozzá, hogy új „sorsot” teremtsünk magunknak.

A világhírű szerző és kutató a kvantumfizika, idegtudomány és genetika eredményeit felhasználva világít rá, hogy legnagyobb mértékben a betanult és a háttérben tudattalanul futtatott programjaink irányítása alatt működünk. Lehetőségünk van új programot telepíteni és ezzel új irányt szabni életünknek, de csakis a tudatalattin, vagyis az elme operációs rendszerén keresztül.

AzEngedd el önmagadcímű könyvből minden segítséget megkapsz ahhoz, hogy lépésről lépésre megváltoztathasd éned bármely aspektusát.

Élet szorongás és pánik nélkül

Sarah Wilson egész életében harcolt a depresszióval. Több bestsellerrel a háta mögött úgy döntött, sorstársaihoz szól, és megírja Élet szorongás és pánik nélkül? című könyvét.

MIRE JÓ A RENGETEG GYÓGYSZER ÉS CSODASZER, ÉS MIÉRT NEM SIKERÜL MÉGSEM MEGGYÓGYULNI?

Sarah mindennap feltette magának ezt a kérdést. Szorongása ellenére egyre mélyebbre és mélyebbre ásott az összefüggésekben, mígnem egészen közel jutott a problémák gyökeréhez.

Ez a nagy szívvel írt kis kötet a szerző személyes történetein és a tudomány világából származó interjúkon keresztül tapintható közelségbe hozza mindazt, amit a mentális betegségekkel terhelt ember átélhet. Átható kutatásai során olyan nagy nevekkel találkozhatunk, mint a Dalai Láma, Brené Brown vagy Gretchen Rubin.

Szeretet, gyógyítás, csodák

Dr. Siegel gyógyítói praxisában lelkileg kifáradva kezdett el naplót írni. Saját onkológusi életútjának és több évtizedes tapasztalatainak tükrében, betegei történetén keresztül és tudományos kutatások megerősítő adatainak fényében győz meg minket arról, amit tanítványainak is hangsúlyosan igyekszik átadni:

LÉTEZNEK CSODÁS GYÓGYULÁSOK!

A számok magukért beszélnek; a küzdő betegek 75%-a túlél, míg a beletörődők mindössze 22%-ban gyógyulnak meg.

Az élethez, annak minden nehézségéhez pozitív módon viszonyuló betegek képesek mozgósítani a „szuperintelligenciát”, amely a mindünkben létező belső erő, az életben maradást és életre irányulást szolgálja – írja Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus az Előszóban, majd hozzáteszi: – Szeretem ezt a csodálatos könyvet, és mindenkit az elolvasására buzdítok. Tapasztaltam, hogy aki elkezdi olvasni, nem fogja tudni letenni és maradandó nyomot hagy az élmény az életében, szemléletében.

Egymáshoz kapcsolva

HOGYAN TALÁLHATUNK SZERELEMRE? VAN-E TUDOMÁNYOS MAGYARÁZATA ANNAK, HOGY EGYESEKNEK OLY KÖNNYEN MEGY A KAPCSOLATTEREMTÉS, MÍG MÁSOK HIBÁT HIBÁRA HALMOZNAK?

Dr. Amir Levine és Rachel S. F. Heller pszichiáterek közös könyve úttörő alkotás. A szakértőktől megtanulhatjuk, hogyan alakíthatunk ki mélyebb és erősebb kötődéseket azokkal, akik fontosak számunkra. Részletes és kristálytiszta útmutatást kapunk a tudomány segítségével, amit a gyakorlatba átültetve teljesebb, boldogabb kapcsolatokat élhetünk meg.

Amikor minden darabokra hullik

Pema Chödrön amerikai buddhista szerzetes nő, Csögjam Trungpa, a híres mester egyik első tanítványa. Amikor minden darabokra hullik című könyve együttérző hangon szólítja meg azokat, akiknek széthullóban van az életük. A kötet Pema Chödrön 1987 és 1994 között tartott beszédeit gyűjti csokorba, olyan bölcsességeket és gondolatokat átnyújtva, melyek enyhíthetnek a nehéz idők fájdalmán, és segítik az olvasót a feldolgozásban és a továbblépésben.

Bízz az életben!

SZERESD ÉS TÁMOGASD MAGAD MINDENNAP LOUISE L. HAY BÖLCSESSÉGEIVEL

Louise L. Hay, az önfejlesztés és a pozitív megerősítések nemzetközileg elismert vezéregyénisége emberek millióira volt hatással. Művei több mint 50 millió példányban jelentek meg világszerte. Élete és munkássága előtti tisztelgésként most egy válogatást tartasz a kezedben inspiráló tanításaiból, melyek legnagyszerűbb munkáiból származnak. Ez a 366 bejegyzés nap mint nap emlékeztet majd rá, hogy bízz az Életben.

Add el magad!

BÁRMIT ELÉRHETSZ, AMIT EL TUDSZ KÉPZELNI, ÉS EL TUDOD HINNI, HOGY ELÉRHETED

Az Add el magad! című könyv a legendás hírű üzletember, Napoleon Hill felbecsülhetetlen tudásának legtisztább, legalaposabb esszenciáját nyújtja át Neked.

Minden idők egyik legsikeresebb üzletembere sok tekintetben megelőzte korát. Napoleon Hill olyan mélységig ismerte az értékesítés lélektanát, ahogy ma is csak kevesen. Különleges látásmódjának köszönhetően bravúros üzleti sikereket ért el. Nemritkán csőd szélén álló vállalatokat juttatott a csúcsra úgy, hogy bevételeiket rövid idő alatt többszörösére növelte. Hogyan volt minderre képes?

Kiderül a könyvből.

Változtass meg bárkit!

David Lieberman olyan pszichológiai eszközöket ad a kezedbe, amelyekkel bárki viselkedését gyorsan átformálhatod. Hihetetlen, de igaz.

A szerző hatalmas szaktudással rendelkezik olyan egyszerű viselkedési stratégiák terén, amelyek mindig működnek. Nem véletlen, hogy az emberi viselkedés egyik legnevesebb szakértőjének módszereit az FBI is alkalmazza.

Ebben a könyvben olyan valódi és kipróbált technikákat oszt meg veled, amelyek segítségével gyorsabban és könnyebben érhetsz el tartós változást bárkinél, mint azt valaha gondoltad volna.