A mágus lap szimbolikája

A mágus – a tarot első lapja

A lap szimbolikájának magyarázata

 

Tarot1_magusLent az ásvány-, a növény- és az állatvilág szimbólumai láthatók.

A bal oldali nő és a jobb oldali férfi az emberben található plusz és mínusz. Kettejük közt egy kétnemű lény látható, aki férfi és nő egy személyben, ez a férfi és női elv közti egyensúly kifejezése.

Az elektromos és mágneses fluidumot piros és kék szín jelzi: az elektromos fluidum piros, a mágneses kék.

A nőnél a fejtájék elektromos és piros, a nemi tájék mágneses és kék. A férfinél ennek fordítottja.

A kétnemű lény fölötti földgömb a Föld szféra szimbóluma, mindezek fölött a mágus és a négy elem látható.

A férfi fölött az aktív elemek, a piros tűz elem és a kék levegő elem, a nő fölött a passzív elemek, a zöld víz elem és a sárga föld elem található. Középen, a mágus feje körül egészen a földgolyóig az Akasha-elvet jelző sötétlila színt láthatjuk.

A mágus fejéhez láthatatlan kötéllel koronaként kapcsolódik egy aranyszegélyű, ezüstös lótuszvirág, ami az istenséget szimbolizálja. Belsejében a bölcsek rubinvörös köve, a hermetikus tudomány szimbóluma vagy lényege látható. Jobbra a háttérben az aranysárga Nap, balra az ezüstfehér Hold, a makro- és mikrokozmosz plusz és mínusz erői, az elektromos és mágneses fluidumok találhatók.

A lótuszvirág fölötti golyó a teremtést szimbolizálja. Belseje a nemző plusz és mínusz erőt, a világegyetem teremtő és nemző aktusát ábrázolja.

Az AUM szó, valamint  a sötétlila és fekete szín átmenete a végtelent, az örököst, a határtalant és a nem létezőt fejezi ki.