Bak (december 22 – január 20) – VIP

Január 26-án, magyarországi idő szerint 16 óra 20 perckor, a Szaturnusz 2 és fél év után átlép a Nyilas jegyébe, ami a következő 2 és fél évre valamelyest előállítja a Szaturnusz/Jupiter elképesztő hatásait, hiszen a Nyilas jegy a Jupiter fennhatósága alá tartozik. Nem mellesleg a két csillag, amit a Három Király követett egészen Krisztus születési helyéig, a Jupiter és Szaturnusz együttállása volt.

A védikus írások azt taglalják, hogy habár a Jupiter és a Szaturnusz nincsenek jóban egymással, mégis a két bolygó hatása valamelyest kiegyensúlyozza egymást. A Jupiter szobatudósi hozzáállását a Szaturnusz praktikusabbá teszi, míg a Szaturnusz nyersebb és hidegebb stílusát a Jupiter kicsit elsimítja.

Spirituális törekvésekhez egy fenomenális 2 és fél évnek nézünk elébe, de a Nyilas materiális területein – mint pl. a jog és a jogállamiság, a vallásos gyakorlatok és a vallásos intézmények, valamint a pénzügyi tevékenységekkel kapcsolatos körök – érezhető lesz majd a visszaesés.

A Bakok esetében ez azt jelenti, hogy a 12. házukon fog áthaladni a Szaturnusz 2 és fél éven át. A Szaturnusz a 12. házban felerősíti a külfölddel és a külföldiekkel való kapcsolatot, de az elvonulást és az elzárkózottságot is.

Az asztrológiai tanítások szerint egyes bolygóállások arra vetnek fényt, hogy milyen életterületek kerülhetnek előtérbe 1-1 szakaszban, mert minden időszak egyszerre több dolgot is rejt, még ha egyazon területen is. Viszont azt, hogy egyes korszakokban mely területeket teljesítjük ki, az már a szabad akaratunkon múlik.

Az a lényeg, hogy törekvéseink megegyezzenek a Szaturnusszal és a 12. házzal kapcsolatos jellemzőkkel, mert akkor nem az árral szemben úszunk, hanem az ár adta lehetőségekkel haladunk.

Ideális lenne, ha egy önként vállalt elvonulással koronáznánk meg a 2017-es év első 8 hónapját, hiszen a Szaturnusz is és a 12. ház is kapcsolódik a világtól való távolságtartáshoz. Így még véletlenül sem tud összejönni az, hogy önszántunkon kívül kerülünk elzárásra. És itt nem arról van szó, hogy vonuljunk zárdába vagy kolostorba. Mi magunk alakítsunk ki olyan légkört, amiben el tudunk mélyülni. Járjunk ki a rég nem használt hétvégi házhoz, vagy keressünk egy olyan kis erdei lakot, amit bérelhetünk, de még az is jó lehet, ha a megszokott otthoni környezetünkben maradunk, de megszabadulunk a külvilág zsizsegésétől.

Mivel maga a Szaturnusz bolygó kapcsolódik a spirituális gyakorlatok rendszeres végzéséhez is és az olyan tettekhez, amelyek némi önsanyargatással is járnak, mint pl. a böjtök, a meditáció és/vagy mások segítése és szolgálata, ezek a cselekedetek teljes mértékben negálhatják a Szaturnusz és a 12. ház negatív foganatait.

Szeptember 9-én, másfél év után, hajnali 1 óra 26 perckor a Ketu átlép a Bakba, a Rahu pedig a Rák jegyébe. Ez a Bakoknál még további elzárkózásra adhat okot, de a Rahu végett összekerülhetünk olyan partnerekkel, akik ellensúlyozni tudják ezt a tendenciát, és magukkal ragadhatják őket a parkolópályáról.

nonap_kupon_web_960x362-hirlevelbe

Aztán egy év után, szeptember 12-én, magyarországi idő szerint hajnal 1 óra 10 perckor a Jupiter átlép a Szűz jegyből a Mérlegbe, ami a Bakoknál előtérbe hozza a munka és életfeladat területeit, ami így segíteni tud az elvonulás és lemondottság lezárásában. Nyugodtan temetkezzenek munkájukba a Bakok, ez most az a helyzet, amikor ez nem fog ártani.

Mindamellett ha figyelembe vesszük azt, hogy a 2017-es év számmisztikailag 1-es év (2+0+1+7=10, 1+0=1), ez a szakasz nagyon jó új dolgokba kezdéshez is, és újrakezdésre is. De nem muszáj valami nagyon újat vagy egyedit elkezdenünk, visszatérhetünk egy olyan korábbi állapotunkhoz vagy gyakorlatsorhoz, amikor még éreztük a lelki egyensúlyunkat.

Lásd ezért volt sokkal több haláleset is 2016-ban, ami egy 9-es év (2+0+1+6=9), a befejezések éve.

www.bhaktikutir.hu

További csillagjegyek előrejelzései:

szuz nevvelmerleg nevvelskorpio nevvelnyilas nevvel
vizonto nevvel
halak nevvel