Bika (április 21 – május 21) – VIP

Január 26-án, magyarországi idő szerint 16 óra 20 perckor, a Szaturnusz 2 és fél év után átlép a Nyilas jegyébe, ami a következő 2 és fél évre valamelyest előállítja a Szaturnusz/Jupiter elképesztő hatásait, hiszen a Nyilas jegy a Jupiter fennhatósága alá tartozik. Nem mellesleg a két csillag, amit a Három Király követett egészen Krisztus születési helyéig, a Jupiter és Szaturnusz együttállása volt.

A védikus írások azt taglalják, hogy habár a Jupiter és a Szaturnusz nincsenek jóban egymással, mégis a két bolygó hatása valamelyest kiegyensúlyozza egymást. A Jupiter szobatudósi hozzáállását a Szaturnusz praktikusabbá teszi, míg a Szaturnusz nyersebb és hidegebb stílusát a Jupiter kicsit elsimítja.

Spirituális törekvésekhez egy fenomenális 2 és fél évnek nézünk elébe, de a Nyilas materiális területein – mint pl. a jog és a jogállamiság, a vallásos gyakorlatok és a vallásos intézmények, valamint a pénzügyi tevékenységekkel kapcsolatos körök – érezhető lesz majd a visszaesés.

Ez a Bikák esetében azt jelenti, hogy a 8. házukon fog áthaladni a Szaturnusz 2 és fél éven át. A Szaturnusz a 8. házban az extrém hosszú élet asztrológiai állása, ugyanakkor a 8. ház elég sok kellemetlenséggel is kapcsolódik. Betegségek, pletykák a hátunk mögött, balesetek stb. Tehát ebben az évben vigyázni kell magunkra. Fizikailag a Szaturnusz az ízületeinkhez kapcsolódik, szóval erre a területre kifejezetten vigyázzunk, de kerüljük azokat a momentumokat, ahol nézeteltérésekbe vagy vitákba bonyolódhatunk.

A 8. ház pozitív oldala a miszticizmus és a fizikai síkon végzett spiritualitás, mint a jóga, a böjtök és a lelkigyakorlatok. Pont, mint a Szaturnusz esetében. Tehát amit ebben az évben teszünk magunkért, pontosabban amit ebben az elkövetkező 2 és fél évben teszünk magunkért, az nagyon sokat fog számítani az életünk végjátékában.

A Bikáknak nemcsak a jóga, a tajcsi vagy más mozgásmeditációk jelenthetnek sokat ebben az évben, de a meditáció és az elvonulás is, amely területek igencsak felerősödnek a Szaturnusz 8. házában eltöltött idő alatt.

Persze nem arról van szó, hogy vonuljunk el a világtól, mert már rég nem abban az időben élünk. Azt kell megtanulnunk, hogy a világi életünkben, a feladataink ellátása mellett is el tudjunk vonulni 1-2 órára, hogy feltöltődjünk és sugározzunk.

Szeptember 9-én, másfél év után, hajnali 1 óra 26 perckor a Ketu átlép a Bakba, a Rahu pedig a Rák jegyébe. Ez a Bikáknak azt fogja jelenteni, hogy többet kell foglalkoznunk az otthonunk fizikai valóságával. Időzítsük mostanra a kisebb-nagyobb javításokat, felújításokat, a szépítgetéseket és a lomtalanításokat is. Hiszen ez is egy meditáció, ahogyan kitakarítjuk a környezetünket, belülről is megszabadulhatunk a már nem szükséges dolgainktól, mint pl. a harag, az irigység és a büszkeség, csak hogy néhány haszontalan dolgot említsünk.

nonap_kupon_web_960x362-hirlevelbe

Aztán egy év után, szeptember 12-én, magyarországi idő szerint hajnal 1 óra 10 perckor a Jupiter átlép a Szűz jegyből a Mérlegbe. Ami a Bikáknál a mások segítését és istápolgatását erősíti fel. Természetesen csak akkor menjünk neki egy ilyen nemes és szép feladatnak, ha lelkileg bírjuk a ránk váró feladatokat.

Tehát az év első 8 hónapjában erősítsük magunkat lelkileg, meditáljunk, alakítsunk ki egy belső világot, ami a menedékünk lehet a világ viszontagságaival szemben. Majd az utolsó 4 hónapban ezt az erőt és nyugalmat osszuk meg másokkal is.

Mindamellett, ha figyelembe vesszük azt, hogy a 2017-es év számmisztikailag 1-es év (2+0+1+7=10, 1+0=1), ez a szakasz nagyon jó új dolgokba kezdéshez is, és újrakezdésre is. De nem muszáj valami nagyon újat vagy egyedit elkezdenünk, visszatérhetünk egy olyan korábbi állapotunkhoz vagy gyakorlatsorhoz, amikor még éreztük a lelki egyensúlyunkat.

Lásd ezért volt sokkal több haláleset is 2016-ban, ami egy 9-es év (2+0+1+6=9), a befejezések éve.

www.bhaktikutir.hu

További csillagjegyek előrejelzései:

szuz nevvelmerleg nevvelskorpio nevvelnyilas nevvelbak nevvelvizonto nevvelhalak nevvel