Christie Golden

Christie Golden díjnyertes írónő, aki nyolc alkalommal került már a New York Times bestsellerlistájának élére, több mint negyven regényt és számos elbeszélést írt a sci-fi, a fantasy és a horror műfajában. Tucatnyi Star Trek regény, majdnem ugyanannyi World of Warcraft és StarCraft regény, a kilencrészes Star Wars sorozatból három kötet is az ő nevéhez fűződik, melyeket Aaron Allstonnal és Troy Denninggel együtt írt.

Christie Golden Georgiában született, de hosszabb-rövidebb ideig Michiganben, Virginiában és Coloradóban is lakott. Egy ideje visszatért délre, jelenleg Tennessee államban él.
További információ: www.christiegolden.com

Valerian és az ezer bolygó városa

Valerian_150A 28. században Valerian (Dane DeHaan) és Laureline (Cara Delevingne) feladata a jog és a rend fenntartása az univerzum emberlakta területein. A védelmi miniszter megbízásából a két téridőügynök az Alfára utazik – arra a szüntelen növekvő és fejlődő űrállomásra, amelyhez évszázadokon keresztül százával csatlakoztak a földönkívüli lények, hogy megosszák egymással tudásukat, ismereteiket és megismerjék egymás kultúráját.
De az Alfa szívében titokzatos, sötét erő szunnyad, amely kitörni készül és puszta létében fenyegeti a békeszerető lények harmonikus együttműködésének csodálatos szimbólumává vált űrállomást, ismertebb nevén az Ezer Bolygó Városát. Valerian és Laureline versenyt futnak az idővel, hogy fényt derítsenek a rejtélyre és megóvják a pusztulástól az Alfát, s ezzel megmentsék az egész világegyetem jövőjét.

Olvass bele a könyvbe