Deepak Chopra

“Az a boldogság, amely egy adott okból fakad, a nyomorúság egyik formája csupán, hiszen az adott okot bármely pillanatban elvehetik tőlünk.”

Deepak Chopra (1946. Új-Delhi, India) indiai származású orvos, író, az amerikai New Age mozgalom kiemelkedő szereplője.
Amerikában tanult, és 1971-ig endokrinológusként tevékenykedett. Jelenleg a kaliforniai La Jollában lévő Chopra-központ fő tisztviselője, az Amerikai Ajurvédikus Egyesület elnöke, illetve a Maharishi Ajurvéda Gyógyközpont főorvosa.

Dr. Chopra huszonöt könyvet írt, amelyeket harmincöt nyelvre fordítottak le ezidáig.

1999-ben a Time magazin beválasztotta a Század Első 100 Hőse közé, és az „alternatív gyógyászat költő-prófétájának” nevezte.

Világszerte elme/test gyakorlatokat tanít, és oktatási programokat tart. Nagyra értékelik munkásságát, amely a hagyományos keleti elveket honosította meg a nyugati világban. Kövesd munkásságát a deepakchopra.com weboldalon.

„ A Föld nem törekszik arra, hogy forogjon a tengelye körül, hanem az a természete, hogy szédületes sebességgel forogjon és száguldjon az űrben. A kisbabák természete, hogy boldogok. A Nap természete, hogy sugárzik. A csillagoké az, hogy ragyognak és sziporkáznak. Az emberi természetből pedig az adódik, hogy álmai fizikai formában is megnyilvánulnak, könnyedén és erőfeszítés nélkül.”

Deepak Chopra könyvei

A jóga hét törvénye

A_joga_het_torvenye_B1_218px
Olvass bele!

E kötet olyan tisztán és érzékenyen szól a jógáról, hogy akik eddig nem gyakorolták, azok is élvezni fogják minden pillanatát! A gyakorlatorientált, illusztrációkkal színesített könyv bevezeti a kezdőket a jóga világába, a haladók tudását pedig elmélyíti. A gyakorlatokat igazi felüdülésnek találják majd, s talán még a légzéstechnikákat és a meditálást is el szeretnék sajátítani.

Meditációk, relaxáló, tisztító és energetizáló légzéstechnikák, mantrák, valamint jógatesthelyzetek teszik teljessé a könyvet, s ezek egymást erősítve, jól követhető rendszerbe szervezve segítik a fizikai életerő megnövelését. Megtisztítják szívünket az érzelmileg gátló tényezőktől, és újra felélesztik bennünk az életörömöt.
Az instrukciókat fényképek egészítik ki, így a kezdők is bátran forgathatják a praktikus kötetet.

 

Miért nevet Isten?

Miert nevet isten B1_800

Az önfeledt boldogság és a szellemi optimizmus útja

A sikeres szerző, Deepak Chopra üdítően friss nézőpontból közelíti meg új könyvében a spiritualitás témáját. Egy komikus és az ő kéretlen mentora kitalált történetén keresztül mutat utat, és vezeti vissza az olvasót a reményhez, az örömhöz, sőt, a megvilágosodáshoz – és mindezt úgy, hogy aki vele tart, biztos lehet benne, hogy mindvégig jól fog szórakozni.

A Miért nevet Isten? nagy adag humorral és valós, gyakorlati tanácsokkal bizonyítja be az olvasónak, hogy minden helyzetben van miért hálásnak lennünk, mert mindig ott rejlik valahol a bőség ígérete, és hogy az elénk tornyosuló akadályok valójában álruhába öltözött lehetőségek. Végtére is nincs szükségünk konkrét okra, hogy vidámak legyünk. A nevetés ereje mindnyájunkban ott szunnyad, és csupán arra vár, hogy szabadjára engedjük.

 

 

 

Deepak Chopra az Édesvíz Kiadónál megjelent kötetei:

Az élet hét törvénye, 1995
Kortalan test, idõtlen tudat, 1996
Nyugalmas alvás, 1997
Merlin és Arthur király, 1997
Határtalan életerõ, 1998
Tökéletes testsúly, 1999
Megismerni Istent, 2001
A szeretet útja, 2002
Fiatalodj, és élj tovább!, 2003
Végzetes véletlen, 2003
Rendhagyó szakácskönyv, 2004
A bõség megteremtése, 2004
Szenvedélybetegségek, 2004
Kvantumgyógyítás, 2005
A jóga hét törvénye, 2005
Titkok könyve 2005
Az élet mágikus kezdete, 2006
Mesteri útmutatás tanítványoknak, 2006
A szeretet rád talált, 2006
A boldogság mint erõforrás, 2007
Buddha, 2007
Élet a halál után, 2008
A harmadik Jézus, 2008
Miért nevet Isten?, 2009
A boldogság receptje, 2012

[ic_add_posts category=’deepak-chopra’]