Dr. Elisa Medhus

Dr_Elisa_medhus

Dr Elisa Medhus, immáron harminc éve sikeres belgyógyászként praktizál, spirituális gyermekneveléssel foglalkozó könyve A jó szülő kézikönyve világhírű.

Dr. Elisa Medhus családorvos, öt gyermekes anya, praxisának tizenhárom éve alatt több ezer családot gondozott Houstonban, mindenki megelégedésére. Elméletét orvosi gyakorlatából, saját szülői tapasztalataiból és kiterjedt kutatás alapján fogalmazta meg; számtalan gyermek és szülő véleményét teszi közzé remek könyve lapjain, melyet több elismeréssel és díjjal ismertek el különböző szülői szervezetek.

Három díjnyertes nevelési könyv szerzője. Szülőknek, tanároknak, vállalatoknak tart előadásokat a nevelésről. A tudomány elkötelezett híveként, a lelki eredetű, spirituális dolgokat nagy szkepticizmussal követte csupán a távolból. Egészen a fia, Erik haláláig. Amikor Erik a családtagokkal, barátokkal, blog olvasókkal kapcsolatba lépett, Dr. Medhus teljes szemlélete átalakuláson ment keresztül, és ekkor lépett rá a megértés és hit útjára.

A jó szülő kézikönyve fáradságos, de sokszorosan kifizetődő nevelői magatartást népszerűsít – miszerint ’elég jó’ szülőnek lenni nem egyszerűen biológiai állapot, hanem felkészültséget, türelmet, kreativitást, és önismeretet követelő mesterség. Már annak számára, aki nem a tiltások, elvárások és káros külső hatások között botladozó, hanem belülről vezérelt, gondolkodó embernek akarja felnevelni a gyermekét.

A jó szülő kézikönyve

Ajoszulokezikonyve150

Egy belülről vezérelt gyermek belső viszonyítási pontjával, az ész erejével vizsgálja meg döntése minden lehetséges következményét. Körültekintően mérlegeli a kérdést, és nem azért dönt, hogy megnőjön mások szemében, hanem mert meggyőződése, hogy neki úgy a jó.

Szülőként arra kell törekednünk, hogy gyermekeink mielőbb kialakítsák ezt a belső iránytűjüket. Vezessük rá őket, hogy nem a tetteikkel, hanem a tetteiket előidéző teremtő erővel azonosak, és önértékelésük szempontjából nem a döntés következménye, hanem maga a tudatos döntéshozatal a fontos.

A könyv részletesen foglalkozik olyan lényeges, minden szülőt foglalkoztató kérdésekkel, mint a modernkori szépségideál és a serdülők testképe, a drog- és alkoholproblémák, a szexualitás, a számítógép és más technikai vívmányok uralma életünkben, a fogyasztói társadalom torz értékrendszere és a mindent elborító versenyszellem.

A kötet második része ábécérendbe szedi azokat a speciális helyzeteket, amelyekkel többé-kevésbé minden szülőnek szembe kell néznie és meg kell birkóznia: segít megérteni az okokat és a problémák kezelésének helyes módjait.