Dr. Lissa Rankin

 

 

„Gondolatainkban több az orvosság, mint korunk számtalan káprázatos felfedezésében.”

Dr. Lissa Rankin orvos, író, előadó, tanár, és a Whole Health Medicine Institute alapítója. Szenvedélyesen érdeklődik az iránt, hogy mi található a tudomány és a spiritualitás határvonalán, és elkötelezetten próbálja erre felhívni a figyelmet – nemcsak az egészségügyi ellátással kapcsolatosan, hanem abból a szempontból is, hogy miként hozhatjuk egyenesbe a lelkünk szándékait életünk számos területén. Telefonos szemináriumokat is tart, és egy spirituális közösséget is vezet a San Franciscó-i öböl térségében.

Dr. Rankin erőssége abban rejlik, hogy nagyon könnyen és zökkenőmentesen vált át egyik stílusból, hangnemből, szempontból a másikba. Egyik pillanatban orvosi szaknyelven szólal meg teljesen autentikusan és természetesen, a másikban pedig a saját életének nehézségeiről ír teljes nyíltsággal és őszintén, aztán pedig lifecoachként ad tanácsokat arra vonatkozóan, hogy milyen meditációs gyakorlatokat végezzünk, ha el szeretnénk engedni azokat a félelmeinket, amelyek gyakorlatilag nem is hozzánk tartoznak.

Szabadidejében szívesen fest, jógázik, síel vagy túrázik. Jelenleg lányával él Marine Countyban, Kalifornia államban.

Lissa blogja és weboldala további információkkal a LissaRankin.com oldalon érhető el.

Olvasd el Lissa Rankin saját bemutatkozását.

Dr. Lissa Rankin könyvei

Merj gyógyulni!

merj_gyogyulni_B1_218px
Olvass bele!

Dr. Lissa Rankin Merj gyógyulni! című könyve különleges szempontból közelíti meg a félelmet. A negatív tünetek mellett, akármennyire is szélsőségesen hangzik, főként a félelem esetleges pozitív következményeit domborítja ki. A félelem fiziológiai leírásával indít és fokozatosan tér át a lelki tényezőkre, majd arra, hogy valójában nem is olyan rossz dolog a félelem, ha az ember képes felismerni, hogy milyen fajtájáról van szó, és hogy hogyan bánjunk vele. Az utolsó fejezetekben pedig arra fókuszál, hogy a félelem hogyan alakítható át bátorsággá, és hogy ez a bátorság hogyan fejleszthető nagyon magas szintre.

A műben élesen különválnak egymástól a tanácsok és a gyakorlatok, melyeket alkalmazva a leküzdendő félelemmel elbánhatunk, és melyek segítségével bátorságra tehetünk szert, és tovább is fejleszthetjük azt. A tanácsok és gyakorlatok különlegesek, mert egyrészt univerzálisak, de személyre is szabhatók, vagyis ha lépésekből állnak, negatív következmények nélkül kihagyhatóak a szükségtelennek ítélt részek.

A Merj gyógyulni! olyan hangon szólal meg, amely egyrészt hiteles orvosilag, pszichológiailag, emberileg és spirituálisan is, másrészt higgadtan és bátran leír szélsőséges és ellentmondásosnak tűnő állításokat, melyek érvényességét a kitűnő érveléseknek köszönhetően aztán az olvasó belátja, és csak ámul, hogy ez eddig, ilyen formában senkinek nem jutott eszébe. Nagyon hasznos, élvezetes, kihagyhatatlan olvasmány, nem csak félősöknek.

Olvasd el Lissa Rankin saját szavait könyvéről.

Gyógyulás gyógyszerek nélkül

gyogyulas_gyogyszerek_NL_B1_218px
Olvass bele!

A Gyógyulás gyógyszerek nélkül felkerült a New York Times sikerlistájára, és már több mint húsz nyelvre fordították le.

Kutatásai során Dr. Lissa Rankin felfedezte, hogy az egészségügyi ellátás, amit saját maga is tanult, valami fontosnak híján volt: nem fogadja el, hogy a test saját belső gyógyítási rendszerrel rendelkezik, és hogy ezeket a folyamatokat az ember saját elméjével irányíthatja. Amikor megkísérelte jobban megérteni ezt a jelenséget, bizonyítékot talált arra, hogy a test meg tudja gyógyítani önmagát, és erre több mint 50 éve már tudományos bizonyítékok is vannak.

Hihetetlen gyógyulási esetekről szóló leírásokat felhasználva, dr Rankin megmutatja, hogy a gondolatok, az érzelmek és a hit hogyan tudja befolyásolni testünk működését. Bemutatja a tudományos adatokat arra vonatkozólag, hogy a magány, a pesszimizmus, a depresszió, a félelem és a szorongás károsítják a testet, míg a közeli kapcsolatok, a hála, a meditáció, a szex és a megfelelő önkifejezés meggyorsítják az öngyógyító folyamatokat.

A könyv utolsó részében bemutatásra kerül egy gyökeresen újfajta wellness modell, ami Dr. Rankin tudományos felfedezésein alapul. Az ő egyedi hatlépéses programja segít abban, hogy felfedezze azon területeket, amelyekből kevés lehet az életében (spiritualitás, kreativitás, környezet, táplálás, valamint a szakmai élete és társas kapcsolatai), így kialakíthatja személyre szóló kezelését, és fejlesztheti ezeket az egészségtámogató részleteket a saját életében. Megtanulhatja, hogy miként hallhassa meg teste suttogását még azelőtt, hogy az életét fenyegető sikollyá változna, ami megelőzhető megfelelő öngondoskodással; valamint azt is megtudhatja, hogy miként bízzon meg a belső iránymutatójában, amikor döntést hoz az egészségéről és az életéről.

[ic_add_posts category=’dr-lissa-rankin’]