Dr. Michael Greger

Dr. Michael Greger

Dr. Michael Greger orvos, író és nemzetközileg elismert táplálkozástudományi, élelmiszer-biztonsági és közegészségügyi előadó.

Ő működteti a népszerű NutritionFacts.org weboldalt, ezt a nonprofit, tudományos közszolgáltató felületet, amelyen mindennap ingyenes videókat és cikkeket tesz közzé a legfrissebb táplálkozástani kutatásokról. Dr. Greger az Egyesült Államok Humane Society nevű szervezet közegészségügyi és állattartó mezőgazdasági osztályának a vezetője.

Fedezd fel azokat az ételeket, amelyekkel tudományosan bizonyítottan megelőzheted és visszafordíthatod a betegséget!

Hogy ne halj meg

hogy_ne_halj_meg_B1_218px
Olvass bele!

Tudományosan bizonyított módszerek, amelyekkel megelőzhetjük és visszafordíthatjuk a betegségeket

A hihetetlen népszerűségnek örvendő NutritionFacts.org weboldalt működtető orvos, Dr. Miachel Greger Hogy ne halj meg című könyvében földrengető tudományos bizonyítékokat ismerhetünk meg az egyetlen étrendről, amellyel számos halálos betegség kiváltó okai kivédhetők és visszafordíthatók.

A korai elhalálozás tizenöt vezető okaként ismert betegségek – például a szívbetegség, a rák, a cukorbetegség, a Parkinson-kór, a magas vérnyomás és egyebek – évente több millió ember életét követelik. Dr. Greger tudományos bizonyítékokkal alátámasztott tanácsait követve megtudhatod, mely ételek fogyasztása javasolt, és milyen életmódbeli változtatásokkal segítheted elő a betegségek megelőzését, illetve az ellenük folytatott harcot, hogy tovább élhess.

A Hogy ne halj meg című könyv amellett, hogy megmutatja, mit egyél, hogy legyőzd a leggyakoribb halálokokat, bemutatja Dr. Greger napi jó tanácsait is – azoknak az élelmiszereknek és tevékenységeknek a listáját, amelyeket tanácsos beépítened a napirendedbe. A gyakorlati, kivitelezhető tanácsokkal és a táplálkozástudomány meglepő, „húsba vágó” adataival pontosan ez az az orvosi javaslat, amelyre egy hosszú, egészségesebb élethez szükséged lehet.

Keresd a könyvet webáruházunkban kiadói kedvezménnyel

Olvass bele a könyvbe

Hat étel mindennapos fogyasztásra a hosszú életért

A mindbodygreennél a táplálkozás hatalmát használjuk az egészség megőrzésére és a betegségek megelőzésére. Ezért vagyunk olyan izgatottak, hogy bemutathatjuk a Hogy ne halj meg című könyv egy részletét, amely Michael Greger vezető táplálkozási szakértő és a NutritionFacts.org oldal mögött álló orvos sikerlistás könyve. Ebben a részben Dr. Greger elmondja, hogy miért alkotta meg a „napi 12”-t, azon ételek listáját, amelyeket mindennapi fogyasztásra…

Posted in Dr. Michael Greger, Egészség, Táplálkozás | Hat étel mindennapos fogyasztásra a hosszú életért bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Michael Greger: Hogy ne halj meg – Étellista

A Hogy ne halj meg – Tudományosan bizonyított módszerek, amelyekkel megelőzhetjük és visszafordíthatjuk a betegségeket (2016) egy teljes értékű, növényi alapú, zsírszegény étrend. Fogyassz feldolgozatlan növényi élelmiszereket – babféléket/hüvelyeseket, bogyós és más gyümölcsöket, keresztesvirágú és egyéb zöldségeket, lenmagot, dióféléket, kurkumát, teljes kiőrlésű gabonákat. Csökkentsd a minimumra a feldolgozott növényi és a feldolgozatlan állati eredetű élelmiszerek fogyasztását. Kerüld a túlzottan feldolgozott növényi és…

Posted in Dr. Michael Greger, Egészség, Táplálkozás | Michael Greger: Hogy ne halj meg – Étellista bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hogy ne halj meg – Kilenc kérdés dr. Michael Gregernek

A Cornell Egyetemen végzett orvos és nemzetközi szinten jegyzett előadó, Michael Greger legújabb, a Hogy ne halj meg címet viselő könyve vitathatatlanul a valaha írt legjobb iránymutató a hosszú és egészséges élethez vezető úton. „A korai elhalálozás és legyengülés okai elsősorban táplálkozásunkban keresendők” – írja, majd megismerteti velünk azokat az élelmiszereket és tevékenységeket, azt a bizonyos „napi 12-t”, amelyek segítségével évekkel meghosszabbíthatjuk…

Posted in Dr. Michael Greger, Egészség, Táplálkozás | Hogy ne halj meg – Kilenc kérdés dr. Michael Gregernek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mit együnk, hogy elkerüljük a korai halált?

A Receptek, hogy sokáig élj elismert szerzője most elárulja A táplálkozás világában Dr. Michael Greger leginkább arról híres, hogy tucatnyi tudományos írást vizsgál át nap mint nap, valamint naponta tölt fel videókat a legfrissebb táplálkozási kutatásokkal kapcsolatban. Hatalmas munka ez, de Greger felvállalta. Emellett táplálkozási előadásokat tartva rendületlenül járja a világot. Számos szimpóziumon felszólalt már, többek között a Világügyi Konferencián, a Betegségmegelőzési…

Posted in Dr. Michael Greger, Egészség, Táplálkozás | Mit együnk, hogy elkerüljük a korai halált? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A tíz legjobb és a tíz legrosszabb étel az egészséges, hosszú élethez

A LEGJOBBAK   Zöld leveles zöldségek A zöld levelesek mikrotápanyagokat tartalmaznak. Ez a kategória magában foglalja a sötét salátafajtákat, a kelkáposztát, a takarmánykáposztát, a rukkolát és a vízitormát. Keresztesvirágú zöldségek A brokkoli, a karfiol, a kelbimbó és a retek olyan bioaktív vegyületeket tartalmaznak, amelyek módosítják a hormonokat, méregtelenítek, és megakadályozzák a mérgek DNS-károsító hatását. Bogyós gyümölcsök A bogyós gyümölcsök támogatják a szív egészségét,…

Posted in Egészség, Anthony William, Dr. Michael Greger | A tíz legjobb és a tíz legrosszabb étel az egészséges, hosszú élethez bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az organikus tej és a prosztatarák

A kutatók aggodalmukat fejezték ki a tehéntejben található ösztrogén miatt, és úgy vélik, hogy a tejtermékek fokozhatják a hormonérzékeny tumorok növekedését. Úgy gondolják, hogy a tejtermékek fogyasztása „elősegíti, hogy a rák előtti állapotban lévő sejtek vagy a mutáns sejtek invazív rákos sejtekké alakuljanak át, valamint a hormonérzékeny tumorok súlyosbodását is fokozhatják”. Ezt azokra a népességskálára kivetített adatokra alapozzák, amely szerint a második…

Posted in Dr. Michael Greger, Egészség | Az organikus tej és a prosztatarák bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Melyik dióféle akadályozza leginkább a rákos sejtek növekedését?

Azok a nők (és férfiak), akik kamaszkorukban sok diófélét esznek, nagyobb eséllyel veszik fel a küzdelmet a későbbiekben esetlegesen kialakuló mellrákkal szemben – derült ki a Harvard Nurse’s Study nevű tanulmányból. A nővérek lányait is bevonó kísérlet szintén ezt támasztja alá. A fibrocisztás mellrák kialakulásának kockázata csupán a töredéke volt azoknál, akik fogyasztottak mogyoróvajat, dióféléket, babot, lencsét, szójababot vagy kukoricát. Ezeknek az…

Posted in Dr. Michael Greger, Egészség, Gyógyulás, Hogy ne halj meg | Tagged , | Melyik dióféle akadályozza leginkább a rákos sejtek növekedését? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A rák és az állati-növényi eredetű ételek fogyasztásának aránya

Nyolc év telt már el azóta, hogy publikálták a híres-neves Ornish-tanulmányt, amely azt mondta, hogy a prosztatarák 12 hónap alatt visszafordítható, méghozzá akkor, ha a páciens szigorúan növényi eredetű táplálkozásra tér át. Álljunk csak meg egy pillanatra! Hol lehet egy egész csoport olyan idős férfit találni, akik képesek 1 éven át tartani a vegán étrendet? A házhoz szállítós cégek az ajtó előtt…

Posted in Dr. Michael Greger, Egészség, Gyógyulás | A rák és az állati-növényi eredetű ételek fogyasztásának aránya bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Számít-e az antioxidáns-bevitel a rák szempontjából?

Az USDA (az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma) eltávolította honlapjáról az egyes ételek antioxidáns-tartalmára vonatkozó online adatbázisát, „attól tartva, hogy étrend- és táplálékkiegészítőket gyártó vállalatok rutinszerűen visszaélnek az ott feltüntetett ORAC-értékekkel azért, hogy minél jobban tudják hirdetni a termékeiket”.   Való igaz, a táplélékkiegészítő-gyártók tényleg belementek ebbe „az én ORAC-om nagyobb, mint a tiéd” versenybe, és tablettáikat olyan szuperételekhez hasonlítják, mint például az…

Posted in Dr. Michael Greger, Egészség, Gyógyulás | Számít-e az antioxidáns-bevitel a rák szempontjából? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Melyik közismert gyümölcs harcol hatékonyabban a rák ellen?- Dr. Greger tanácsai

Kutatók nemrégiben összehasonlították 11 széles körben elterjedt gyümölcsöt olyan szempontból, hogy mennyire képesek elnyomni a rákos sejtek növekedését in vitro. Szerinted melyik volt a leghatékonyabb – az alma, a banán, a tőzegáfonya, a grépfrút, a szőlő, a citrom, a narancs, az őszibarack, a körte, az ananász vagy az eper? A különböző ételek egészségességét többféleképpen lehet összehasonlítani. Például ha az antioxidánsok érdekelnek minket,…

Posted in Dr. Michael Greger, Egészség, Gyógyulás, Hogy ne halj meg | Melyik közismert gyümölcs harcol hatékonyabban a rák ellen?- Dr. Greger tanácsai bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Miért kerüljék a várandósok a tehéntejfogyasztást?

Az állati eredetű ételek általában alapvetően tartalmaznak hormonokat, de a tehéntej esetében ez különösen nagy aggodalomra ad okot. Az alapvetően még az organikus tehéntejben is megtalálható hormonok fontos szerepet játszottak azokban a kutatásokban, melyek kapcsolatot találtak a tejtermékek és az olyan emberi betegségek között, mint például az akné, bizonyos ráktípusok és a férfi szaporítószerv betegségei. A tejfogyasztás emellett még összefüggésbe hozható a…

Posted in Dr. Michael Greger, Uncategorized | Miért kerüljék a várandósok a tehéntejfogyasztást? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A mellrák túlélési esélyének megnégyszerezése- Dr. Greger tanácsai

Várhatóan félmillió amerikai hal meg rákban idén, ami olyan, mintha naponta 5 utasszállító repülő zuhanna le. Azoknak az amerikaiaknak a száma, akik rákban halnak meg évente, magasabb, mint ahányan az amerikai háborúkban vesztek oda összesen. És ez történik minden egyes évben. A rák diagnózisa után az emberek általában tisztább étrendre térnek át. Például a mellrákos betegek nagyjából harmada-fele változtat egészségesen az étrendjén,…

Posted in Dr. Michael Greger, Gyógyulás, Uncategorized | A mellrák túlélési esélyének megnégyszerezése- Dr. Greger tanácsai bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mennyi hozzáadott cukor számít túl soknak?

1776-ban, az amerikai függetlenségi háború idején az amerikaiak nagyjából személyenként évente 2 kilogramm cukrot fogyasztottak. 1850-re ez a szám 9 kilogrammra nőtt, 1994-re pedig 54 kilogrammra. Ma már közel járunk a 75 kilogrammhoz. A finomított cukor fele fruktóz, ez nagyjából az étrendünk 10%-át jelenti. Ez a mennyiség nem almaevésnek köszönhető, hanem sokkal inkább annak a ténynek, hogy mindannyian közel 450 grammnak megfelelő…

Posted in Dr. Michael Greger, Egészség, Gyógyulás, Hogy ne halj meg, Uncategorized | Mennyi hozzáadott cukor számít túl soknak? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Dr. Greger tanácsai – Hogyan csökkentsük a felére a mellrák kialakulásának kockázatát?

Az egyik kedvenc rákkal foglalkozó jótékonysági szervezetem az Amerikai Rákkutató Intézet a Kína-tanulmányt és a Forks Over Knives című dokumentumfilmet méltatta. Mindkettőnek ugyanaz volt az üzenete: a legegészségesebb étrendek azok, amelyek központjában a zöldségek állnak. Ezt le is fordították, és be is emelték saját Tíz javaslat a rákmegelőzés című tanácsaik sorába. Immáron bizonyítékaink is vannak arra, hogy védettebbek a rákkal szemben azok,…

Posted in Dr. Michael Greger, Egészség, Gyógyulás, Hogy ne halj meg | Dr. Greger tanácsai – Hogyan csökkentsük a felére a mellrák kialakulásának kockázatát? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva