Dr. Vasant Lad

ájurvédikus orvos, tanár és az Ájurvédikus Intézet (Ayurvedic Institute) alapítója és igazgatója 1984 óta az Egyesült Államokban. Őt tartják az egyik legfontosabb szakértőnek a témában. Számos cikket és tanulmányt, és több mint 10 könyvet írt a témában.

Munkásságát Indiában kezdte, itt szerezte az alap- és a mesterfokozatát is ájurvédikus orvoslásból. Jelenleg is tanít még Indiában is. Képesítést szerzett nyugati orvoslásból és sebészetből is. Vasant Lad folyamatosan járja a világot, szemináriumokat vezet az Ájurvéda elméletéről, történetéről és gyakorlati alkalmazásáról.

Az US National Ayurvedic Medical Association tanácsadója és több állam ájurvédikus szövetségében vezető tisztségviselője. További két felsőoktatási intézmény vezetőségi tagja és tanára Kaliforniában és New Yorkban.

 

 

Ájurvéda

Ezo_mindenkinek_AJURVEDA_B1_218px

Dr. Vasant Lad világhírű könyve bemutatja a világ legősibb gyógyító rendszerét, valamennyi gyógyító mesterség szülőanyját: az Ájurvédát. A gazdagon illusztrált, több mint ötven ábrát, képet és táblázatot tartalmazó műben a rövid történeti és filozófiai bemutatás után többek között a következő kérdésekre kaphatunk választ:

  • Miként alakulnak ki a különböző betegségek, s hogyan ismerhetjük fel ezek korai jeleit?
  • Mik hozzák létre a testben a mérgeket?
  • Miként táplálkozzunk alkatunknak megfelelően helyesen?
  • Hogyan vizsgáljuk meg és kezeljük magunkat?
  • Hogyan válhat konyhánk házi gyógyszertárrá?
  • Mikor és hogyan tartsunk diétát?
  • Melyek a számunkra előnyös jógapozitúrák?
  • Hogyan győzhetjük le az öregedést és hosszabbíthatjuk meg az életet?

A könyv még sok-sok hasznos, gyakorlati útmutatást tartalmaz, melyek mind hozzásegítenek bennünket egy kreatív, egészséges és kiegyensúlyozott életvitel kialakításához, s közelebb visznek áhított célunk, a hosszú élet, a megfiatalodás és az önmegvalósítás eléréséhez.

Gyógynövények

Dr. David Frawley, Dr. Vasant Lad

Dr. David Frawley, Dr. Vasant Lad, a világszerte elfogadott és szakmai tekintélyt szerzett orvospáros  mindennapjainkban is alkalmazhatóvá és mindenki számára elérhetővé teszi az Ájurvédát. A szerzők több mint 250 gyógynövényt osztályoznak és ismertetnek a könyvben az Ájurvéda ősi rendszerét alapul véve. A részletes leírásokon kívül szemléletes ábrák, táblázatok és szómagyarázatok segítik eligazodni az olvasót mind a nyugati, mind a keleti növénytanban, az ájurvédikus orvoslásban és az alternatív, holisztikus gyógymódokban.

A könyv célja, hogy az Ájurvédát ne távolinak, ne idegennek vagy ősinek mutassa be, hanem akár a saját konyhánkban is alkalmazhatónak.

A hagyományos ájurvédikus receptek tartalmazhatnak olyan különleges trópusi növényeket, amelyek nálunk semmiképpen sem hozzáférhetők, illetve olyan speciális ásványi anyagokat, amelyeket csak nehéz és hosszadalmas feldolgozás után lehet használni. A mű célja, hogy ezt az ősi, gyógyító tudományt a hazánkban is hozzáférhető gyógynövények és természetes anyagok segítségével a 21. századi emberek számára is alkalmazhatóvá tegye.

A könyv nélkülözhetetlen segítőtárs a család egészségének harmonikus megőrzésében és a betegségek könnyebb, természetközelibb leküzdésében.

E könyv szorosan kapcsolódik az Ezotéria Mindenkinek sorozatunk Ájurvéda című kötetéhez, amelyben Dr. Vasant Lad részletesen bemutatja a tudományág alapjait.