Eckhart Tolle

Eckhart Tolle sokak szerint a ma elő legnagyobb spirituális tanító. Gondolatai nem igazodnak valamely konkrét valláshoz vagy tradícióhoz. Tanításaiban az ősi mesterek egyszerű és tiszta hangján mondja el mély üzenetét.

Eckhart Tolle spirituális tanító és író, aki Németországban született, és a Londoni és a Cambridge-i Egyetemen végezte a tanulmányait. 29 éves korában egy mély belső átalakulás radikálisan megváltoztatta az életét. A következő néhány évet annak szentelte, hogy megértse, egységesítse és elmélyítse ezt az átalakulást, mely egy intenzív belső utazás kezdetét jelentette. Később Londonban kezdett dolgozni tanácsadóként és spirituális tanítóként, egyénekkel és kis csoportokkal. 1995 óta a kanadai Vancouverben él. Eckhart Tolle A most hatalma (melyet 33 nyelvre fordítottak le),  A most hatalma a gyakorlatban  című bestsellerek szerzője, melyeket korunk legjelentősebb spirituális könyveiként tartanak számon világszerte.

Eckhart Tolle világhírű spirituális tanító és író, aki számos előadást tartott már, melyek legfőbb témái a megerősítések és lelki gyakorlatok voltak. Eckhart mély, mégis egyszerű tanításai számtalan embernek segítettek szerte a világon belső békére és nagyobb beteljesülésre találni az életükben. Tanításai magját a tudat átformálása, a spirituális ébredés jelenti, melyre az ember evolúciójának következő lépcsőfokaként tekint. Ennek az ébredésnek lényeges eleme, hogy átformáljuk az egónk által uralt tudatállapotunkat. Ez nem csupán a személyes boldogság, hanem az erőszak végének előfeltétele is bolygónkon.

Számos előadása, megerősítése és lelkigyakorlata jelent meg CD-n és DVD-n. Legtöbb előadását angolul tartja, alkalmanként azonban német és spanyol nyelven is előad. Eckhart emellett abban is úttörő, hogy a technikát használja előadásai terjesztéséhez. Az EckhartTolleTV.com nevű weboldalán havonta tart előadásokat, élő meditációkat és válaszol a nézői kérdésekre.

Eckhart Tolle könyvei az Édesvíz Kiadó gondozásában:

A most hatalma a gyakorlatban

A_most_hatalma_a gyakorlatban
Olvass bele!

Nélkülözhetetlen gyakorlatok és meditációk a jelen pillanat erejének felismeréséhez
A most hatalma rövid idő alatt bebizonyította, hogy az egyik legnagyobb spirituális könyv, amelyet manapság írtak. Ez a könyv egyfajta szavakon túli hatalomról szól, és képes elvezetni minket egy – a gondolataink mögött lévő – jóval csöndesebb helyre, ahol megoldódnak gondolat teremtette problémáink, s felfedezzük, mit is jelent létrehozni egy szabadabb életet.
E kötet minden részében speciális gyakorlatok és egyértelmű kulcsok vannak, amelyek megmutatják, hogyan fedezzük fel magunknak a „megbocsátást, könnyűséget és fényességet”. Ezek akkor érkeznek meg, amikor lecsendesítjük a gondolatainkat és látjuk a világot elterülni magunk előtt a jelen pillanatban. Olvassuk a könyvet lassan, vagy éppen csak nyissuk ki hirtelen, töprengjünk a szavakon és a közöttük lévő űrön, hogy – talán egy idő után, talán azonnal – felfedezhessünk valami „életmegváltoztató” összefüggést. Találjuk meg a hatalmat: a képességet, hogy átalakítsuk, és emelkedetté tegyük életünket és világunkat is. A lehetőség itt van, most, ebben a pillanatban: a szent jelenlét a Létezésünkben. Egy hely bennünk, ami mindig jelen volt, és mindig is jelen lesz a zavaros életen túl, a nyugalom világa a szavak mögött.

Olvass bele a könyvbe

Most hatalma kártya

MostHatalmaKartya50 lapos meditációs kártya

Eckhart Tolle bölcsességét inspiráló kártyák formájában vehetjük kezünkbe.  A lapokon olvasható meditációk és megerősítések elősegítik a napi tudatosságunkat.

Témáik egytől egyig a jelen pillanatra nyíló kapuk. Akik rendszeresen használják a kártyát, azt állítják, egészen megváltoztatja az embert. Húzzunk egy lapot váratlan helyzetekben, vagy kezdjük azzal napjainkat, hogy megnyílunk egy kártya csodálatos üzenetének! Még jobb, ha kitesszük a lapot az asztalunkra vagy a kártya dobozára helyezzük, amelyet kifejezetten erre a célra terveztük! Így egész nap hathat ránk felemelő energiája, ami segíti a kapott útmutatás gyakorlati megvalósítását.
Kiváló ajándék bárkinek, aki lelki támaszt keres, vagy bölcs dolgokat szeretne tanulni.

Olvass bele a könyvbe

Csend a világ közepén

Csend_a_vilag_kozepen„…az, aki te vagy, valamint a csend egy és ugyanaz. És ha még nem őrültél meg teljesen ebben a bolond világban, az azt jelenti, hogy valahogyan el tudod érni a benned lévő csendet.”

Könyv és DVD
Eckhart Tolle 2004 tavaszán csodálatosan egyedülálló hétvégi lelkigyakorlatot tartott a skóciai Findhornban élő spirituális közösség, egy több mint háromszáz fős csoport számára, akik a személyes és globális átalakulás élharcosai. A teljes lelkigyakorlatról videofelvétel készült, aminek eredményeként – gondos szerkesztést követően – kétszer kétórányi megindító élményt nyújthatunk át olvasóink számára.

[ic_add_posts category=’eckhart-tolle’]