Goldie Hawn

A Goldie Hawn által létrehozott Hawn Alapítvány célja, hogy a felnövekvő nemzedék a lehető legtöbbet hozhassa ki magából.

Goldie Hawn és a Mind Up program:

Goldie Hawn a gyerekekkel és az ő jóllétükkel kapcsolatos kitartó, nyilvánosan és a magánéletben is megmutatkozó odaadását a saját alapítványa által támogatott MindUp programon keresztül sikerült hatékonyan bevezetni a közoktatási rendszerbe is. Goldie Hawn: Hogyan neveljünk boldog gyermeket? című könyvében a Mind Up programot mutatja be az olvasóknak.

Ezt az egyedi és tudományosan megalapozott programot arra a célra dolgozták ki, hogy a gyerekek megtanulják a „tudatos figyelmet” – azt a ma már bizonyított módszert, amely elősegíti a társas és érzelmi intelligencia fejlődését. A figyelem összpontosításának edzése révén a MindUp programban található gyakorlatok erősítik az elmét, és több empátiát és együttérzést szülnek a kapcsolatokban.

Goldie Hawn filmes karrierje majdnem négy évtizedet felölel. Nemcsak imádott színész; több mint húsz film producereként vagy rendezőjeként is kipróbálta magát, dolgozott színházban, és a memoárja is sikerkönyv lett.

Mindezekkel a sikerekkel a háta mögött Goldie legnagyobb szenvedélye mégis a gyermekek jóllétének és biztonságának az elősegítése. Fiatal felnőttkora óta egészen a mai napig több olyan jótékonysági és kutató szervezettel dolgozott együtt, amelyek világszerte a gyerekek szükségleteire összpontosítanak. A magánéletében odaadó anya, aki négy gyereket nevelt fel úgy, hogy ezt tartja élete legfontosabb szerepének.

Hogyan neveljünk boldog gyermeket?

Hogyan_neveljunk_boldog_150

Ez a gyakorlati tudást adó, lelkesítő könyv magában foglalja a MindUp program lényegét a módszer végtelenül egyszerű technikáival együtt. Könnyen követhető lépésekben mutatja meg szülőknek és gyermekeknek egyaránt, hogyan kell az olyan érzésekre koncentrálni, mint a hála, a kedvesség és az optimizmus, amelyek javítják a személyes kapcsolatokat, hogyan lehet az összpontosítást fokozva növelni a teljesítményt és érzelmileg egészséges, boldog életet élni.

Mint modern világunkban általában mindenki, gyermekeink is nagy nyomás alatt élnek, stresszesek és túl sok inger éri őket. Minden eddiginél fontosabb lenne hát megoldást találnunk erre a problémára. Miért ne segíthetnénk őket elméjük megerősítésében ahelyett, hogy csak tényekkel tömjük a fejüket?

Miért ne léphetnénk túl az alapoktatás írás, olvasás, számolás szentháromságán, és adhatnánk hozzá a gondolkodást, a kapcsolatokat és a rugalmasságot is a tananyaghoz? Az egészséges rugalmasság, önmagunk megértése és az együttérzés alapvető, tanulható készségek. Sőt, lehetséges, hogy pont ezeknek a készségeknek a megtanulása és tanítása szükséges ahhoz, hogy az emberiség sorsát pozitív irányba mozdítsuk.