Kos (március 21 – április 20) – VIP

Január 26-án, magyarországi idő szerint 16 óra 20 perckor, a Szaturnusz 2 és fél év után átlép a Nyilas jegyébe, ami a következő 2 és fél évre valamelyest előállítja a Szaturnusz/Jupiter elképesztő hatásait, hiszen a Nyilas jegy a Jupiter fennhatósága alá tartozik. Nem mellesleg a két csillag, amit a Három Király követett egészen Krisztus születési helyéig, a Jupiter és Szaturnusz együttállása volt.

A védikus írások azt taglalják, hogy habár a Jupiter és a Szaturnusz nincsenek jóban egymással, mégis a két bolygó hatása valamelyest kiegyensúlyozza egymást. A Jupiter szobatudósi hozzáállását a Szaturnusz praktikusabbá teszi, míg a Szaturnusz nyersebb és hidegebb stílusát a Jupiter kicsit elsimítja.

Spirituális törekvésekhez egy fenomenális 2 és fél évnek nézünk elébe, de a Nyilas materiális területein – mint pl. a jog és a jogállamiság, a vallásos gyakorlatok és a vallásos intézmények, valamint a pénzügyi tevékenységekkel kapcsolatos körök – érezhető lesz majd a visszaesés.

Ez a Kosoknál nem lesz annyira érezhető, mert náluk ez a Szaturnusz/Jupiter összefonódás pont a 9. házukban történik meg, a spiritualitás és lelki egyensúly házában, ami még jobban feleleveníti ezt a területet. Viszont a Szaturnusz egy fizikai bolygó, szóval könnyebben megvalósulhatnak az említett lelki többletek, amennyiben fizikailag veselkedünk neki a metafizikának. Legyen az jóga, tajcsi, de akár böjtök vagy pontokba szedett és meghatározott módon végrehajtott lelkigyakorlatok. Minden, ami a fizikai síkon történik, az előrevisz minket lelkileg.

De az irányadó elv akkor is az lesz, hogy a fizikai síkon tegyünk magunkért, mozogjunk, böjtöljünk, kiránduljunk, éljünk. Sőt, ez az év nagyon alkalmas lesz spirituális töltetű utazásra is. Persze kézenfekvő eshetőség a jógatáborok látogatása vagy az elvonulásos táborokban való részvétel, de a zarándokutak, valamint az ősi helyek és kultúrák székhelyeinek felkeresése is hatalmas töltődéssel járhat. Tehát nem feltétlen kell Jeruzsálembe vagy Lourdes-ba látogatnunk, Athén, Róma vagy akár Petra is kiváló lehet.

Az ősz elejétől kicsit szélesedik majd a kör. Szeptember 9-én, másfél év után, hajnali 1 óra 26 perckor a Ketu átlép a Bakba, a Rahu pedig a Rák jegyébe. Ami azt jelenti, hogy a magunkra fordított energiáinkat szét kell terítenünk a környezetünkben. Lelkesítsük a szeretteinket, rakjuk rendbe az otthonunkat, vigyünk fényt a minket körülölelő atmoszférába.

nonap_kupon_web_960x362-hirlevelbe

Aztán egy év után, szeptember 12-én, magyarországi idő szerint hajnal 1 óra 10 perckor a Jupiter átlép a Szűz jegyből a Mérlegbe. Ez az együttműködéseinket fogja felvirágoztatni minden partneri területen, a szerelmeinkkel, a munkatársainkkal, mindenkivel.

Így az évünk utolsó 4 hónapjában mindazzal az erővel, amit felhalmoztunk az első 8 hónapban, inspirálhatjuk a környezetünket minden téren.

Mindamellett ha figyelembe vesszük azt, hogy a 2017-es év számmisztikailag 1-es év (2+0+1+7=10, 1+0=1), ez a szakasz nagyon jó új dolgokba kezdéshez is, és újrakezdésre is. De nem muszáj valami nagyon újat vagy egyedit elkezdenünk, visszatérhetünk egy olyan korábbi állapotunkhoz vagy gyakorlatsorhoz, amikor még éreztük a lelki egyensúlyunkat.

Lásd ezért volt sokkal több haláleset is 2016-ban, ami egy 9-es év (2+0+1+6=9), a befejezések éve.

www.bhaktikutir.hu

További csillagjegyek előrejelzései:


szuz nevvelmerleg nevvelskorpio nevvelnyilas nevvelbak nevvelvizonto nevvelhalak nevvel