Kris Carr

 

Kris Carr író és az egészségvédelem ügyének harcos szószólója, aki hosszú heteken át szerepelt a The New York Times bestsellerlistáján. Kris családja már az 1970-es években éttermet vezetett, a nagymamája főzött, anyukája pedig pultosként dolgozott. A nagymamája által főzött házias ételek inspirálják a leginkább Krist a saját konyhaművészetében.

„A Village Gourmet volt az én első iskolám. Hamar megtanultam, hogy az étkezés több puszta kalóriafelvételnél – közösségteremtő tevékenység is. Miközben igyekszem megváltoztatni az emberek életstílusát, mind a mai napig tisztában vagyok vele, milyen fontos szerepet játszik a jó étel a társasági életben és családi hagyományaink továbbörökítésében.”

Kris Carr őszintén ír azonban arról is, hogy a hagyományos ételek fogyasztásával jó úton halad az ember, hogy valamilyen megelőzhető betegsége legyen, a magas vérnyomástól kezdve a csontritkuláson, bélgyulladáson és magas koleszterinszinten át egészen az ízületi gyulladásig. Őt magát 2003-ban a rák egy ritka és gyógyíthatatlan formájával diagnosztizálták. A kétségbeesés és sokk után Kris úgy döntött, beleveti magát az életéért folytatott harcba, és ezt úgy teszi, hogy minőségi tápanyagokkal látja el szervezetét.

Tapasztalatait a Crazy Sexy Cancer című dokumentumfilm főhőseként és rendezőjeként osztotta meg a világgal, majd elindította könyvsorozatát is, melyben az egészséges, növényi hozzávalókon alapuló étkezést hirdeti. Kris a betegség ellen vívott küzdelem szókimondó és fáradhatatlan bajnokaként számtalan embert ösztökél arra, hogy végre felelősséget vállaljanak saját egészségükért és boldogságukért, átálljanak a növényi alapú étrendre és javítsanak életvezetési szokásaikon.

Őrülten csábos ételek

orulten_csabos_etelek
Olvass bele!

„Az Őrülten csábos ételek ragyogó könyv! Véleményem szerint egészen fantasztikus Krisnek az a nézete, hogy minden egyes étkezéssel magad írod a jövőd könyvét. Frappáns megfogalmazása ez annak az igazságnak, hogy amilyen ételeket választunk, aszerint éljük életünket és őrizhetjük meg jó egészségünket. Kris hozzásegít bennünket, hogy választott étkeink ne csak egészségesek, de ízletesek is legyenek!” LOUISE HAY

Kris Carr a szakácsmesterség alapvető fogásaiba és a „konyhanyelvbe” is beavat. Azután pedig belevetheted magad az ízletes receptek elkészítésébe, melyekkel egészségesen töltheted meg a pocakod reggeltől estig. Ügyes kis jelzések mutatják, hogy mely ételek gluténmentesek, szójamentesek, gyerekbarátok vagy éppen időtakarékosak – az örökké időszűkében lévő olvasók örömére –, így mindenki megtalálhatja a saját egyéni étrendi és életvezetési szükségleteihez legtökéletesebben illő recepteket.

Az Őrülten csábos ételek, melynek társzerzője a Whole Foods ünnepelt séfje, Chad Sarno, ínycsiklandozó receptjeivel segít megőrizned egészséged – s lenyűgöznöd szakácstudásoddal szeretteidet! E könyv a lékészítéstől a háromfogásos ünnepi lakoma megtervezéséig az egészséges konyhaművészet valamennyi alapismeretét magába foglalja, hogy konyhádat (és életedet!) valóban az egészség, a boldogság, a családi örömök, a baráti beszélgetések és a kulináris élmények szentélyévé tegye!

KRIS CARR író és az egészségvédelem ügyének harcos szószólója, aki hosszú heteken át szerepelt a The New York Timesbestsellerlistáján, valamint a Crazy Sexy Cancer dokumentumfilm főhőse és rendezője, amelyet a TLC-n és az Oprah Winfrey Networkön sugároztak. Kris egyszerre tapasztalta meg, milyen a félelmetes kihívásokkal teli betegség, a rák árnyékában élni, és azt is, milyen kigyógyulni belőle, ragaszkodva az egészséghez, átalakítva saját életét. Gyógyulásának sikertörténetét leginkább saját maga által kidolgozott étrendjének köszönhette. A recepteket ebben a könyvben foglalta össze. Kris rendszeresen tart előadásokat orvosi egyetemeken (például a Harvardon) és kórházakban. www.kriscarr.com

CHAD SARNO szakácsművészeti oktató, séf, tanácsadó és előadó. Az egészséges konyháról alkotott elképzeléseit a világ legrangosabb egészségorientált éttermeinek, üdülőszállóinak és gyógyfürdőinek közönségével, valamint a filmes szakma számos kiválóságával osztotta meg. Szenvedélyének élve társította a tiszta élelmiszereket a konyhaművészeti oktatással, és széles tömegeknek segít a konyhából kiindulva, falatról falatra megvalósítani egészségügyi céljaikat. www.chadsarno.com

Keresd a könyvet webáruházunkban kiadói kedvezménnyel

Olvass bele a könyvbe

Nézd meg hogy készült a könyv.


[ic_add_posts category=’kris-carr’]