Lissa Rankin a Merj gyógyulni könyvről

Hogy mi inspirált arra, hogy megírjam a Merj gyógyulni című könyvet? Miután befejeztem a Gyógyulás gyógyszerek nélkül című művemet, hirtelen feleszméltem. Úgy gondoltam, hogy teljesen rendben van az, hogy megtanítom az embereknek az öngyógyítás hat lépését, és hogy megmutatom nekik azt a mélyen végbemenő transzformációs munkát, amivel éretté tehetik a testüket a csodákra, és megkönnyítik a „spontán” javulást. De még ha az emberek eléggé nyitottak is az újításokra ahhoz, hogy megadják a testüknek azt, ami a gyógyuláshoz kell, és még ha elég bölcsek is ahhoz, hogy saját maguknak felírják A Receptet, rengetegszer közbelép a félelem. Lehet, hogy tudják, min kellene változtatni, de ha nem elég bátrak, hogy végbevigyék a bentről jövő útmutatást, akkor nagy valószínűséggel betegek maradnak – és megragadnak.

Ekkor jöttem rá, hogy írnom kell egy könyvet a félelemről és a bátorságról.

Sokan úgy gondolnak a félelemre, mint egy fájdalmas, bomlasztó érzelemre, és talán tudják is, hogy a félelem az, ami visszatartja őket mind a magán-, mind a szakmai életükben. De csak nagyon kevesen – köztük orvosok – vannak tudatában annak, hogy a félelem hajlamossá tesz betegségekre, és megszakítja a gyógyulási folyamatot. A Merj gyógyulniban megosztok arra vonatkozó statisztikákat, hogy a félelem és a betegség kéz a kézben járnak, és a félelem megjelenhet szívbetegség, rák, autoimmun betegségek, krónikus fájdalom vagy csupán egy egyszerű megfázás képében.

De a félelem nem csak beteggé tesz. Korlátoz abban, hogy beteljesítsd a lelked céljait ebben a vad és értékes életben. És ami talán még fontosabb, hogy általa bent ragadunk abban a kulturális világnézetben, ami elpusztítja bolygónkat – és vele együtt minket is –, hacsak nem ÉBREDÜNK FEL.

A Merj gyógyulniban megosztom az olvasókkal azt, amit én úgy hívok, hogy „A négy félelemmel teli feltevés”. Ezek olyan hitek, amiket magunkévá tettünk, és hozzájárulnak a saját félelmeket generáló kultúránkhoz, és odáig vezetnek, hogy döntéseinket egy hiányos mentalitáson keresztül hozzuk meg. Ezek a választásaink nem csupán megakadályozzák erőfeszítéseinket, hogy boldogok, egészségesek és gyarapodók legyünk, hanem mindenkinek csak ártanak.

De mi van, ha alkalmazzuk Byron Katie Négy kérdés metódusát, hogy megfordítsuk ezeket a berögződéseket? Mi lenne, ha inkább egy teljesen új felfogást alkalmaznánk?

Nem lennénk természetünknél fogva kevésbé aggodalmaskodók, ha egy másik felfogás szerint élnénk. Gondoljon valamire, amiről tudja, hogy nagyon szeretné csinálni, vagy nagyon szüksége van rá, de a félelem visszatartja. Most képzelje el, hogyan is érezne, ha tudná, hogy ha beleugrik ebbe a bizonytalanságba, akkor bárminél varázslatosabb csodák történhetnek! Képzelje el, hogy ha a dolgok mégsem úgy történnek, ahogy azt remélte, és elveszt valamit, ami az ön számára fontos, akkor mégis biztosan tudná, hogy e veszteség hatására a lelke növekszik, ahogy egyenesbe jön a belső isteni természetével. Képzelje el, hogy ha teljes hittel rendelkezik, akkor az univerzumnak nemcsak rendeltetése van, hanem még barátságos is. Az új kedvenc szavam a pronoia, ami a paranoia ellentéte, tehát az abban való hit, hogy az egész univerzum összefog azért, hogy önt támogassa. Mi lenne, ha gyógyíthatatlan pronoiában szenvedne? És mi lenne, ha tudná, hogy akármi is történik a bizonytalan jövőben, nincs egyedül, mert mi mind összeköttetésben állunk egymással a szeretet hálózatában, hogy nincs elválasztva a többi embertől vagy a többi érző lénytől, és főképpen nem magától Természetanyánktól?

A könyvben számtalan Bátorságfejlesztő Gyakorlat található, amelyek azért vannak, hogy segítsenek váltani a félelemről a bátorságra. Tele van történetekkel, és ha rendelkezésre áll, akkor tudományos bizonyítékokkal támasztom alá a Négy Bátorságfejlesztő Igazságot. Mindez megfűszerezve a Bátorságfejlesztő Gyakorlatokkal, amelyek otthon is elvégezhető műhelymunka jellegű tevékenységek, hogy megszilárdítsa az új felfogást és hogy tartósan változtasson a világnézetén. Az én szándékom (amelyet teljességében az isteni akaratnak rendelek alá) az, hogy ez a könyv segítségére lehessen azoknak, akik elköteleződtek a tudatosság fejlődésének, mint például hogy mi éppen nem annyira kezeljük a félelmet, mint amennyire a félelem kezel bennünket. Ezen az úton járva remélem, hogy elindítjuk a szeretet forradalmát, amely olyan erős, hogy megállíthatatlanná tesz minket az iránti vágyakozásunkban, hogy újra összeköttetésbe kerülhessünk egymással és az Anyatermészettel.

Ahogy Anaïs Nin mondta: „És elérkezik a nap, amikor fájóbb kockázat zárt bimbónak megmaradni, mint kivirágozni.” Elérkezett az idő, hogy egyként fejlődjünk és virágozzunk. Kedveseim, ez kozmikus. Csináljuk együtt.