Lissa Rankin saját bemutatkozása

Én – 30 másodpercben

lissa-rankin-largeElkötelezetten próbálom helyrehozni tönkrement egészségügyi ellátásunkat, egyszerre egy felbátorodott betegen és egy tudatosan működő egészségügyi szolgáltatón keresztül.

Megszállottan próbálok segíteni mind a betegek, mind a szolgáltatók betegségekről való gondolkodásán – itt nem elesett áldozatokról van szó, hanem a feleszmélés lehetőségéről.

Nemcsak testeket gyógyítok, hanem lelkeket is.

Általában mindennap írok, és ezt éppen annyira szeretem, mint magát az életet.

Hiszem, hogy a hosszú és teljes élet titka az optimista hozzáállás, az akarat arra, hogy széles körben szeressünk és annak viszonzását képesek legyünk elfogadni a hozzánk közel állóktól, hogy olyan munka mellett köteleződjünk el, ami felvillanyoz bennünket, amelyen keresztül megcsapolhatjuk a Forrást, és a kreativitásunk határok nélkül áramolhat. Legyünk igazán önmagunk mindenféle mentegetőzés nélkül, mozogjunk úgy, hogy attól mosolyra húzódjon a szánk, és igyunk annyi zöld levet, amennyit csak lehet.

Inspirálóan hatnak rám azok az emberek, akik elég merészek, hogy hányattatásaikat a saját spirituális fejlődésük eszközeként használják, akik elég sebezhetők, hogy nem félnek megmutatni a gyengeségeiket, és elég bátrak, hogy a szívük mindig nyitva álljon, még akkor is, ha éppenséggel annak sérülését kockáztatják.

Megmozgatnak a vörösfenyő erdőkben tett túrák, a síelés a frissen hullott hóban, bármiféle élőzene, és a mezítláb táncolás.

Ezeket írnám az önéletrajzomba – ha lenne olyanom

lissa_web2Tizenkét éves orvosi képzésem alatt a Duke Egyetemre, a Dél Floridai Egyetemre és az Északnyugati Egyetemre jártam, majd hagyományos keretek közt szülész-nőgyógyászként praktizáltam nyolc évig. Amikor ezt 2007-ben otthagytam, egy darabig a konvencionális és az alternatív gyógyászatot együttesen alkalmazó praxisom volt, majd megalkottam saját lelki-érzelmi gyógyuláson alapuló módszeremet. 2010-ben abbahagytam az orvosi munkát, hogy teljesen az írásra, a tanításra és az előadásokra koncentrálhassak.

2009-ben megalapítottam az OwningPink.com közösségi blogot, ahol több, mint 40 inspiráló blogger ír többek között arról, hogy miként élhetünk egészségesen a párkapcsolatainkban, a szakmai, a szellemi, a kreatív, a szexuális és a pénzügyi életünkben, valamint testi és szellemi egészségünkről, és minden másról.

2012-ben átköltöztettem a személyes blogomat a LissaRankin.com címre, ahol a félelem nélküli életről és szeretetről blogolok, arról, hogy hogyan lehetne segíteni az egészségügyi ellátásunkon, vagy bármi másról, amiről éppen kedvem van.

2013-ban a csapatom elindította a Whole Health Medicine Institute-ot, ahol orvosokat (2014-től már nővéreket, valamint alternatív gyógymódokkal foglalkozó szakembereket és életvezetési tanácsadókat is) tanítunk a testi-lelki-érzelmi gyógyításra. Szintén 2013-ban indítottuk el a HealHealthCareNow.com-ot, ahol a betegellátás helyrehozásáért hozzám hasonló szenvedéllyel küzdők egyesíthetik erőiket.

Eddig négy könyvet írtam – Encaustic Art, What’s Up Down There a New York Times sikerlistáján szereplő Gyógyulás gyógyszerek nélkül, és a nemrég megjelent Merj gógyulni, valamint megjelenés előtt áll a The Anatomy of a Calling.

Imádok közönség előtt beszélni a TEDx eseményeken (itt látható az első, második és harmadik TEDx beszédem), a Hay House „I Can Do It” és egyéb egészségügyi konferenciákon, és tulajdonképpen akárhol, ahol elég bátrak ahhoz, hogy a kezembe adjanak egy mikrofont.

Hivatásos képzőművész vagyok, többnyire méhviasszal festek, mostanában pedig akrilfestékkel is (a műveim itt megtekinthetők).

Elég hitvány, feldolgozatlan csokoládét készítek, és hihetetlenül hálás vagyok azért, hogy itt vagy!