Marion Zimmer Bradley

Marion Eleanor Zimmer Bradley (1930. június 3. – 1999. szeptember 25.) sci-fi és tudományos fantasy regények szerzője, legismertebb regényei az Avalon ködbe vész és a Darkover sorozat. Míg egyes kritikusok feminista perspektívát észleltek az írásaiban.
Marion Zimmer Bradley, Avalon ködbe vész című regénymonstruma, az Arthur-legenda egészen sajátos újrafogalmazása – egy asszony szemszögéből.

Ha azt akarjátok, hogy az Istenek üzenete irányítsa az életeteket, azt keressétek, ami ismétlődik, újra meg újra; mert ezt az üzenetet küldik nektek az Istenek, ezt a karmikus leckét kell megtanulnotok ebben az inkarnációban. Újra meg újra jön, amíg lelketek és örök szellemetek részévé nem teszitek.

Avalon ködbe vész

Avalon_kodbevesz

A kötet rendkívül szokatlan, meghökkentő és magával ragadó módon értelmezi az Arthur-mondakört, amely számtalan feldolgozásban látott már napvilágot.

Mindent megtaláltam a regényben, amit vártam: lojalitás, bujaság, szerelem, árulás, kedvező és kedvezőtlen fordulatok, élet és halál. Korábban már sok Arthur-legendát olvastam, de mind közül ez tetszik a legjobban. Köszönet az ősi kelta legendák fejedelmi életre keltéséért! (forrás: amazon.com) Nem könnyű feladat méltó módon bemutatni ezt a nemzetközi bestsellert, amely több évtizede áll a könyves sikerlisták előkelő helyein.

A kötet rendkívül szokatlan, meghökkentő és magával ragadó módon értelmezi az Arthur-mondakört, amely számtalan feldolgozásban látott már napvilágot, azonban Bradley könyvét minden eddigitől megkülönbözteti és a világon páratlan sikerré avatta, hogy a nők szemszögéből meséli el a történetet.