Melody Beattie

 

Melody Beattie (1948. Saint Paul, Minnesota, USA) amerikai szerzőnő, a társfüggőség fogalmának egyik megteremtője, önsegítő-könyvek sikerszerzője.

Még az 1980-as évek elején, amikor elõször fogalmazódott meg bennem egy társfüggőségrõl szóló könyv gondolata, s amikor kétségbeesett harcot vívtam, hogy megszabaduljak saját fájdalmamtól, megfogadtam, hogy ha egyszer megértem, mi történt velem, s mit kellene jobban csinálnom, könyvet írok róla. Ennek a kötetnek – határoztam el akkor – meleg hangvételûnek, szelídnek, ítélkezéstõl és szakzsargontól mentesnek kell lennie.

Kövesd Melody Beattie-t és a társfüggőséggel kapcsolatos gondolatait, tanításait a melodybeattie.com oldalon.

 

Ne függj senkitől

ne_fuggj_senkitol_B1_218px
Olvass bele!

Mi is pontosan a társfüggőség, és ki a társfüggő? Társfüggő az a személy, aki engedi, hogy hasson rá egy másik ember viselkedése, s aki rögeszmésen uralni kívánja ezt a valakit. A saját közérzetét a társáétól teszi függővé. (…) Társfüggő az is, aki olyan súlyosan beteg, zavart, ellátásra szoruló vagy szenvedélybeteg emberrel él elkötelezett kapcsolatban, akinek a viselkedése/állapota befolyásolja az életét, ugyanakkor megszállottan irányítani akarja ennek a személynek a viselkedését.

A társfüggőség betegség, amit gyógyítani kell, ugyanis akkor sem múlik el magától, ha a kiváltó oka megszűnik. A társfüggőség megrögzött gondolkodási, érzelmi és viselkedési rendszer, amely önmagunkban alakul ki azzal kapcsolatban, aki fájdalmat okoz – önpusztító dolog!

Mindenki csak saját magáért felelős. Az emberek úgy éreznek, ahogyan érezni akarnak; azt gondolják, amit gondolnak; azt teszik, amit hitük szerint tenniük kell; s csupán akkor változnak meg, ha belül készen állnak a változásra. Az egyetlen ember, akit valaha is megváltoztathatunk – saját magunk. Az egyetlen ember, akit jogunk van irányítani – mi magunk vagyunk.

Melody Beattie Ne függj senkitől! című kötete tanulságos esettörténeteivel, személyes kommentárjaival, gyakorlataival és tesztjeivel érthetően, nyíltan tárgyalja ezt a zavarba ejtő témát. A 12 lépéses módszer segítségével, melyet a szerző feltár a könyvben, szabadság, egészség és boldogság várhat az egykor társfüggő emberekre.

Keresd a könyvet webáruházunkban kiadói kedvezménnyel

Olvass bele a könyvbe