Michael P. Nichols

Michael P. Nichols

Michael P. Nichols, PhD, a William és Mary Kollégium pszichológia professzora, többek között az Értő hallgatás és a Stop Arguing with Your Kids című könyv szerzője. Közismert terapeuta és népszerű előadó.

“Azért sóvárgunk annyira a meghallgatásra, mert múlhatatlan szükségünk van arra, hogy közöljük, milyen az élet élményeink független magánvilágában. Sajnos egyetlen szükséglet sem hasonlítható hozzá. Talán ezért tűnik úgy, hogy kifogyunk belőle. A meghallgatás nem tartós hiány, hanem ajándék, amit továbbadunk.”

Értő hallgatás

erto_hallgatas_B1_ok_140px

Sajátítsd el te is az odafigyelés művészetét, hogy jobbá tedd kapcsolataidat! Figyelj akkora erőbedobással, amekkorát a legtöbb ember a beszédre tartogat.

Az egyik ember beszél – a másik hallgat. Annyira alapvető helyzet, hogy készpénznek vesszük. Sajnos azonban a legtöbben odafigyelés helyett már a válaszunkat fogalmazzuk, vagy azon gondolkodunk, vajon elég értelmes képet vágunk-e, még rosszabb esetben gondolatban már az esti vacsora előkészítésén fáradozunk.

Ébresztő! Ha úgy döntünk, hogy valódi társai szeretnénk lenni a körülöttünk élőknek, hagyjuk abba, amit csinálunk, és hallgassuk meg a hozzánk közel állókat.