Oriah Mountain Dreamer

https://www.google.com/url?sa=i&source=images&cd=&ved=2ahUKEwjp7LzTxrHkAhUPsaQKHX3jAFUQjRx6BAgBEAQ&url=http%3A%2F%2Fwww.wowzone.com%2Foriah1.htm&psig=AOvVaw2VqXxrjj3LOJ9bwunslmEt&ust=1567493518531124

“Nem érdekel, mit csinálsz, hogyan élsz, csak az érdekel, mered-e álmodni szíved vágyait.”

Oriah Mountain Dreamer elsősorban mesélő. A szavak, szimbólumok és történetek szerelmese, melyek felemelik lelkünket, megérintik szívünket és segítő példákat nyújtanak életünk értelmezéséhez.

Írásai, tanításai és utazásai mind felfedezések, melyek segítenek eljutni ahhoz a felismeréshez, hogyan éljük meg egyéniségünket a legmélyebb szinten és hogyan értelmezzük újra a világot.. Humorral, belátással és együttérzéssel kezeli az emberi küzdelmeket. Oriah arra ösztönzi önmagát és másokat is, hogy kíméletlenül őszintén és végtelenül kedvesen tekintsünk saját erősségeinkre és gyengeségeinkre.

Egy kis közösségben nőtt fel Észak-Ontarioban (Kanada délkeleti részén). Oriah családjának elkötelezettsége vitte kérdéseit és kutatásait a keresztény hagyományok felé. Otthon, a pusztában kezdte el tanításait, és minden megszerzett tudását továbbadta az embereknek: napi imádságok, jóga, meditáció és írások formájában. Végzett szociológus és filozófus. Az Oriah névnek szokatlan története van. 1984-ben, harmincas évei kezdetén súlyos, krónikus fáradtság szindrómában szenvedett. Volt egy álma, melyben néhány idősebb hölgy – akiket ő nagymamáknak hívott – azt tanácsolták neki, hogy változtassa meg a nevét Oriah-ra, mert gyógyulásának ez egy fontos része.

Bár nehezen vette rá magát olyasmire, amelyet a környezete furcsállt, de mégis felvette az Oriah nevet, ezentúl mindenki így szólította, még az anyja is. 20 évvel később, amikor könyvei dedikálásának turnéja elkezdődött, 3 különböző városban eltöltött egymás utáni napon a könyvesboltban azt mondták neki az emberek, hogy a neve isteni fényt jelent, és egy ősi zsidó szokás megváltoztatni a beteg nevét, hogy aztán behívják az új gyógyító energiákat.

Egy évvel a névfelvétel után Oriah még mindig kereste a gyógyulást. Egy sámánista tanárhoz is eljutott, aki egy “Mountain Dreamer” – “Hegyi álmodó” elnevezésű gyógyszert adott neki. A sámán azt mondta, hogy a gyógyszer neve azt is megmutatja, hogy élete során milyen ajándékot tud a világnak felajánlani, a jelentése pedig ez: ” az ember, aki szereti feszegetni a határokat”.

Kövesd Oriah-t és munkásságát itt: oriahmountaindreamer.com

Meghívó

Meghivo

Ha elárasztanak a mindennapi teendők, teremts alkalmat rá, hogy saját magaddal lehess. Fogadd Oriah meghívását és tárd ki szívedet.

A Meghívó a lélek vágyódásának térképe, a szenvedélyes élet óhajtása és szembenézés önmagunkkal, hogy ne érjük be az igazságnál kevesebbel. Gyönyörű „dal”, amely szájról szájra terjed, e-mailben továbbítják, és lelkigyakorlatokon olvassák fel. Aki meghallotta, annak megváltoztatta az életét.

A Meghívó kitárja egy új élet kapuját, amely mögött csak meghittséget és őszinteséget találsz, békés együttélést önmagaddal és a körülötted lévő világgal.

„Meghívásom lényege az, hogy éljük életünket nagyobb meghittséggel, anélkül hogy bármiféle más garanciánk lenne a teljesség tényleges belső értékein kívül. Hogy segítsek utadon, minden fejezet végén felajánlok egy meditációt. Ezek a meditációk nem receptek, amelyek alapján megjavíthatunk minden nehézséget és boldogtalanságot, de segítettek nekem is, és azoknak is, akikkel dolgoztam, hogy kitágítsuk világunkat, és bensőségesebb viszonyt alakítsunk ki önmagunkkal.”