Ruediger Dahlke

“Mindenki képes arra, hogy saját testén rámutasson arra a helyre, ahol a probléma rejtőzik: ahol „a cipő szorít”, ahol kínoz a fájdalom. Átvitt értelemben szintén erről van szó: rámutatunk a képzeletbeli sebre, és feltesszük a megfelelő kérdést, ami annak idején a Szent Grál királyát, Amfortast is megszabadíthatta volna szenvedéseitől. Ez az a kérdés, amely azt az „árnyékot” hivatott megvilágítani, amelyik minden egyes betegség mögött ott rejtőzik: „Öregapó, hát neked mi bajod?” A test ugyanis színpadként szolgál a tudattalan lelki folyamatok számára. Negatív irányból közelítve meg ezt, az író Peter Altenberg szavaival: „a betegség a sértődött lélek jajkiáltása.” – Ruediger Dahlke

Dr. Ruediger Dahlke berlini születésű orvos, író, pszichoterapeuta, böjtszakértő, az archetipikus orvoslás, a pszichoszomatika elismert szakértője.

Ruediger Dahlke 1978-ban diplomázott, diplomamunkája a pszichoszomatikus orvoslás és a gyermekkori asztma. A Thorwald Dethlefsen Intézetben pszihcológiát tanult és mint reinkarnációs terapeuta ott dolgozott majd tíz évig. Később kivált az intézetből és feleségével Margittal, önálló gyógyközpontot alapított.

Munkásságának fő területés az archetipikus, pszichoszomatikus orvoslás, a légzés- és pszichoterápia, a böjtőlés és képmeditáció témájában tartott szemináriumok és továbbképzések jelentik. Legfőbb, legátfogóbb  műve A betegség, mint szimbólum című könyv. Honlapját itt érheted el: dahlke.at

A betegség, mint szimbólum

A_Betegseg_mint_Szimbolum_B1_218px
Olvass bele!

A legjobb orvosság az ember számára az ember maga. A legnagyszerűbb gyógymód a szeretet.” Paracelsus

Ruediger Dahlke neve fogalom, nem szorul bemutatásra, a fenti Paracelsus-idé­zet pedig egész munkásságának mottója. Célja, hogy az ember megértse betegsége kialakulásának mélyebb összefüggéseit, ezáltal önnön orvosává váljék. Mély meg-győződéssel, gyakorlati tanácsokon keresztül vezeti olvasóját e szemlélet megér­téséhez, melyet egyszerű és könnyen érthető magyarázatokkal támaszt alá egyik legfőbb könyvében.

A test mint forma mindig a tartalom fizikai megjelenítője, nem lehet becsapni. Ha megvizsgáljuk a test jeleit, megtudhatjuk, mi okozta a sérülést lelkünk számára.

A mű felépítése páratlan: lexikonszerű szerkesztése lehetővé teszi, hogy az általunk kiválasztott helyen (pl. egy adott betegség vagy egy testtáj szimbolikus jelentésénél) felüssük a könyvet anélkül, hogy végig kellene olvasnunk a többi oldalt. Dahlke majd harminc év állandó megfigyelői gyakorlata és tapasztalata által a teljesség igényével vesz sorra mintegy négyszáz betegséget, és annak tünetegyütteseit.

Keresd a könyvet webáruházunkban kiadói kedvezménnyel

Olvass bele a könyvbe