Skorpió (október 24 – november 22) – VIP

Január 26-án, magyarországi idő szerint 16 óra 20 perckor, a Szaturnusz 2 és fél év után átlép a Nyilas jegyébe, ami a következő 2 és fél évre valamelyest előállítja a Szaturnusz/Jupiter elképesztő hatásait, hiszen a Nyilas jegy a Jupiter fennhatósága alá tartozik. Nem mellesleg a két csillag, amit a Három Király követett egészen Krisztus születési helyéig, a Jupiter és Szaturnusz együttállása volt.

A védikus írások azt taglalják, hogy habár a Jupiter és a Szaturnusz nincsenek jóban egymással, mégis a két bolygó hatása valamelyest kiegyensúlyozza egymást. A Jupiter szobatudósi hozzáállását a Szaturnusz praktikusabbá teszi, míg a Szaturnusz nyersebb és hidegebb stílusát a Jupiter kicsit elsimítja.

Spirituális törekvésekhez egy fenomenális 2 és fél évnek nézünk elébe, de a Nyilas materiális területein – mint pl. a jog és a jogállamiság, a vallásos gyakorlatok és a vallásos intézmények, valamint a pénzügyi tevékenységekkel kapcsolatos körök – érezhető lesz majd a visszaesés.

A Skorpiók esetében ez azt jelenti, hogy a 2. házukon fog áthaladni a Szaturnusz 2 és fél éven át. A Szaturnusz a 2. házban a beszéd, a családi atmoszféra és a családi vagyonnal kapcsolatos területeken halad át.

Tehát amit ebben az évben teszünk, pontosabban amit ebben az elkövetkező 2 és fél évben teszünk magunkért, az nagyon sokat fog számítani a privát életünkben.

A Szaturnusz alapvetően egy aszkéta bolygó, tehát az említett területek inkább háttérbe szorulhatnak, ha szimplán a Szaturnusz fizikai hatásait nézzük, de minden bolygó természetesen többrétű, így a Szaturnusz is.

Például a fizikai síkon végzett spirituális gyakorlás is kötődik a Szaturnuszhoz. Ilyen lehet pl. a jóga, különféle lelkigyakorlatok vagy böjtök, amelyek némi önsanyargatással is járnak, de maga a rendszeres gyakorlás és a hosszú távú, monoton dolgok is kapcsolódnak a Szaturnuszhoz.

A Skorpióknak persze ez nemcsak azt fogja jelenteni, hogy járjunk el a családdal jóga, tajcsi vagy más mozgásmeditációs órákra, ami amúgy is könnyebb lesz, hiszen a Szaturnusz a kitartás és a kemény munka bolygója.

Emeljünk a téten, hiszen akár arra is eljött az idő, hogy mi magunk kitaláljunk egy olyan „rituálét”, amit együtt végzünk a családdal, ami lelkileg fejleszti a saját köreinket, vagy akár kezdjünk bele egy olyan projektbe, ami fizikailag megterhelő, és kapcsolatos a családi atmoszférával.

Elkezdhetünk együtt edzeni és fizikai célokat megvalósítani, de akár egy ház és/vagy nyaraló építésébe vagy renoválásába is foghatunk, ami szintén kiváló munka lehet, hogy fejlődjünk a családi együttműködés területén.

Persze ott lehet az érzés, hogy egy kicsit vonuljunk el a világtól, de akár ezt is lehet a családunkkal együtt csinálni. Járjunk el egy kicsit eldugottabb helyekre,  akár kempingezni, ami szintén jól kapcsolódik ahhoz, hogy kicsit megterhelő legyen, de családos elfoglaltság.

Aztán szeptember 9-én, másfél év után, hajnali 1 óra 26 perckor a Ketu átlép a Bakba, a Rahu pedig a Rák jegyébe. Ez a Skorpióknak azt fogja jelenteni, hogy többet kell foglalkoznunk az otthonunkkal a fizikai síkon. Tehát ha a már említett kisebb-nagyobb javításokat, felújításokat, a szépítgetéseket és lomtalanításokat erre az időszakra időzítjük, még áldás is lesz törekvéseinken.

nonap_kupon_web_960x362-hirlevelbe

Aztán egy év után, szeptember 12-én, magyarországi idő szerint hajnal 1 óra 10 perckor a Jupiter átlép a Szűz jegyéből a Mérlegbe, ami a Skorpióknál könnyebbséget fog hozni a kiadások és a veszteségek területén, de még jobban ösztönözhet minket a spirituális keresésre, és az elvonulásra is. Így akár időzíthetjük a családi közös projektjeinket úgy is, hogy megadjuk a szeptembert mint határidőt, hogy addigra készüljünk el velük, és majd utána már picit hátra is lehet dőlni kollektíven, kiélvezve a beteljesedés örömeit.

Mindamellett, ha figyelembe vesszük azt, hogy a 2017-es év számmisztikailag 1-es év (2+0+1+7=10, 1+0=1), ez a szakasz nagyon jó új dolgokba kezdéshez is, és újrakezdésre is. De nem muszáj valami nagyon újat vagy egyedit elkezdenünk, visszatérhetünk egy olyan korábbi állapotunkhoz vagy gyakorlatsorhoz, amikor még éreztük a lelki egyensúlyunkat.

Lásd ezért volt sokkal több haláleset is 2016-ban, ami egy 9-es év (2+0+1+6=9), a befejezések éve.

www.bhaktikutir.hu

További csillagjegyek előrejelzései:

szuz nevvelmerleg nevvelnyilas nevvelbak nevvelvizonto nevvelhalak nevvel