Szűz (augusztus 24 – szeptember 23) – VIP

Január 26-án, magyarországi idő szerint 16 óra 20 perckor, a Szaturnusz 2 és fél év után átlép a Nyilas jegyébe, ami a következő 2 és fél évre valamelyest előállítja a Szaturnusz/Jupiter elképesztő hatásait, hiszen a Nyilas jegy a Jupiter fennhatósága alá tartozik. Nem mellesleg a két csillag, amit a Három Király követett egészen Krisztus születési helyéig, a Jupiter és Szaturnusz együttállása volt.

A védikus írások azt taglalják, hogy habár a Jupiter és a Szaturnusz nincsenek jóban egymással, mégis a két bolygó hatása valamelyest kiegyensúlyozza egymást. A Jupiter szobatudósi hozzáállását a Szaturnusz praktikusabbá teszi, míg a Szaturnusz nyersebb és hidegebb stílusát a Jupiter kicsit elsimítja.

Spirituális törekvésekhez egy fenomenális 2 és fél évnek nézünk elébe, de a Nyilas materiális területein – mint pl. a jog és a jogállamiság, a vallásos gyakorlatok és a vallásos intézmények, valamint a pénzügyi tevékenységekkel kapcsolatos körök – érezhető lesz majd a visszaesés.

Ez a Szüzek esetében azt jelenti, hogy a 4. házukon fog áthaladni a Szaturnusz 2 és fél éven át. A Szaturnusz a 4. házban az otthonunk fizikai síkja, valamint a szívünk és lelkünk elégedettségének területe az asztrológiában.

2017-ben a Szűz jegyűeknek kiváló esély adódik a Szaturnusz higgadt, nyugodt és aszketikus tulajdonságait hozzárendelni a belsőjükhöz. Meditáljunk, mantrázzunk, csináljunk olyan dolgokat, amelyek lassítják belsőnket, és tisztítja tudatunkat.

Persze vigyáznunk kell, hogy ne essünk túlzásokba, hiszen a Szaturnusz a 4. házban el is fordíthat bennünket az otthon kényelmétől és melegétől, előtérbe hozva a materiális javak elengedését, de meg kell tartanunk az egyensúlyt. Az nem spiritualitás vagy lelki fejlettség, amikor steril környezetben, szerzetesi életet élve az ember nem vesz tudomást az anyagról. Úgy kell megtalálni az egyensúlyt, hogy a világban is helytállunk.

Ez szerencsére egész évben valamelyest könnyebb is lesz, mert a Felkelő Holdcsomópont, a Rahu fényszögeli a Szaturnuszt, és ezzel ellensúlyozza a spirituális túlzásokat. Szükségünk lesz kényelemre és nyugodt környezetre, hogy megalapozzuk azt a higgadtságot, ami kell a spirituális gyakorlatainkhoz.

Szeptember 9-én, másfél év után, hajnali 1 óra 26 perckor a Ketu átlép a Bakba, a Rahu pedig a Rák jegyébe. Ez a Szüzeknél azt fogja jelenteni, hogy a Rahu felerősíti az igényeinket abban az irányban, hogy otthonunk kellemes, harmonikus és valamelyest fényűző is legyen. Így az év végén már nem kell attól tartanunk, hogy túlzásokba esnénk és felrúgnánk az otthonunk már kialakult rendjét és békéjét.

nonap_kupon_web_960x362-hirlevelbe

Aztán egy év után, szeptember 12-én, magyarországi idő szerint hajnal 1 óra 10 perckor a Jupiter átlép a Szűz jegyből a Mérlegbe, ami abban fog minket inspirálni, hogy az otthonunk, a lelkigyakorlataink és minden más feladatunk mellett extra figyelmet fordítsunk a partnereinkre is. És így lesz teljes az ív, felerősödünk lelkileg, és már teljes értékűen tudunk foglalkozni partnereinkkel és az otthonunkkal is.

Mindamellett, ha figyelembe vesszük azt, hogy a 2017-es év számmisztikailag 1-es év (2+0+1+7=10, 1+0=1), ez a szakasz nagyon jó új dolgokba kezdéshez is, és újrakezdésre is. De nem muszáj valami nagyon újat vagy egyedit elkezdenünk, visszatérhetünk egy olyan korábbi állapotunkhoz vagy gyakorlatsorhoz, amikor még éreztük a lelki egyensúlyunkat.

Lásd ezért volt sokkal több haláleset is 2016-ban, ami egy 9-es év (2+0+1+6=9), a befejezések éve.

www.bhaktikutir.hu

További csillagjegyek előrejelzései:

merleg nevvelskorpio nevvelnyilas nevvelbak nevvelvizonto nevvelhalak nevvel