Blogger: bandthebooks írása

A kimondottan nőknek íródott önfejlesztő könyvek, mindig meglepnek. Általában mindig a két végén ragadják meg a problémákat, létezik a jó és létezik a rossz. De véleményem szerint nem kell ennyire feketének és fehérnek lennie a látásmódunknak, hisz az élet ennél sokkal árnyaltabb.

Nem olvastam még Louise Haytől, nekem is úgy ajánlották, hogy olvassam el és hátha találok benne pár jó gondolatot. Szkeptikus vagyok az önfejlesztő könyvekkel kapcsolatban, vállalom. De azt is, hogy valahogy mindig érzek valami vonzást a témában. Általában akkor fordulok a téma irányban amikor, kicsit nehéznek érzem az életem. Mert hát valljuk be, ki nem borul meg néha napján. Csak van aki ezt nyíltan vállalja, van aki nem. Szerintem a nők kevésbé, mert nem akarnak mártír szerepben tündökölni. Mert tudjátok, milyen a jól berögzült duma: „Jaj hát anyukáink, nagyanyáink is bírták, neked is kell.” Ez így is van, de minden korban más és más problémákkal kerülnek szembe az emberek. És a társadalmi nyomás még mindig, mindkét nem feje felett ott lebeg, nem csak a nők esetében.

Az írónő a könyvében inkább ezekről a problémákról mesél, főbb témái a párkapcsolatok, család, családalapítás, egészség, szexualitás, anyagi helyzet. Tetszett, hogy arra helyezte a hangsúlyt, hogy a problémák megoldását nem ő akarta megoldani és inkább arra buzdít, hogy ne is másoktól várjuk el. Először légy rendben magaddal, majd utána a környezeteddel. És ez nem önzőség részedről, ha egy kicsit magaddal foglalkozol. Önszeretet, önbecsülés, önérzet. Ezek a fő mozgatórugók.

Nem mondom azt, hogy ha elolvasod minden megoldódik és superwomenként térsz vissza, de az tény, hogy sok hasznos és elgondolkodtató elméletet hoz fel, amin azért lehet rugózni. Engem nagyon sokszor elgondolkodtatott, egyes szavaival. Sok kérdés merült fel bennem és ezek megválaszolása, sok esetben várat magára. Majd ahogy haladok előre az úton rájövök.

Értékelésem: 4/5⭐

Köszönöm szépen @edesviz_kiado ❤️