Blogger: konyv.varazs írása

Nemrég kezdtem el ismerkedni az önfejlesztő könyvekkel,eddig kifejezetten keveset foglalkoztam tudatosan magammal, a saját érzelmi, mentális jóllétemmel. Mint ahogy gondolom sokan mások is, én is csak a külsőségekre figyeltem önmagammal kapcsolatban. Sokat foglalkozok azzal, hogy amennyire csak lehet, kihozzam magamból a maximumot, hogy csinos, ápolt legyen a külsőm. Azért, hogy tetsszek, elsősorban magamnak. Odafigyelek magamra, vigyázok, hogy ne legyek beteg, vagy ha mégis az vagyok, elmegyek orvoshoz.

Azzal viszont, hogy a lelkem is rendben legyen, nagyon keveset, vagy inkább semennyit sem foglalkoztam. De egy ideje úgy döntöttem, hogy változtatok ezen, hiszen olyan gyorsan megy az idő, csak úgy repülnek a hétköznapok, és jó néha egy kicsit lelassítani, és önmagunkra szentelni egy kis minőségi időt.

Még mindig egy kicsit idegenkedem a témától, úgyhogy megválogatom, hogy milyen könyveket olvassak ezzel kapcsolatban.

Megan Logan munkafüzetét élmény kézbe venni, szép színes a kötet, nagyon igényes kiadás. 52 hétre van lebontva a könyv, és évszakonként is tagolódik, minden hétre jut egy-egy értékes gondolat, szó van például az introvertáltságról, a belső gyermekkel való kapcsolatunkról, az elengedésről, gyászról, szenvedélyről, pesszimizmusról. Ami a legjobban tetszett, azok a témakörök végén szereplő interaktív feladatok, amik arra késztetnek, hogy gondolkozzak el önmagammal kapcsolatban olyan dolgokon is, amelyekre amúgy nem fordítanék időt.

Ezt a könyvet szerintem nem úgy kell, és nem is lehet, úgy olvasni, hogy az ember leül és ledarálja. Időt kell szánni arra, hogy elgondolkozzunk az olvasottakon, és megoldjuk a feladatokat.

Minden értelemben nagyon színes könyv, sokféle témával foglalkozik, úgyhogy szerintem mindenki tud benne találni  értékes, hasznos tanácsokat, ötletet, gondolatokat.