Blogger: last.words.of.the.books írása

Eddig nem nagyon olvastam önfejlesztő, önismereti és önsegítő könyveket (csak egyet vagy kettőt), de idén szeretnék sokkal nagyobb figyelmet szentelni a mentális egészségemnek, ugyanis nagyon sokszor stresszelek, állandóan kattog az agyam és sajnos önbizalom-hiányos is vagyok.

Ebből a könyvből én naponta egy-egy fejezetet olvastam el, s utána kicsit elmélkedtem az olvasottakon és ha volt egy olyan technika, amit magamra nézve hasznosnak véltem, akkor azt ki is próbáltam. Az esetek többségében már az első alkalommal segítettek megnyugodni, kicsit lekapcsolni az agyam vagy éppen a testemben lévő feszültséget csökkenteni.

Mint kezdő önsegítő könyv olvasó, abszolút tudom Nektek ajánlani a Ne agyald túl! című kötetet, mert annak ellenére, hogy voltak benne rövid „elméleti részek”, olvasmányos volt és hétköznapi, gyakorlati példákon keresztül mutatott rá a lényegre. Továbbá a módszerek is úgy voltak elmagyarázva, hogy rögtön megértettem a technikák lényegét.

Ami nekem még nagyon tetszett a könyvben, az a felépítése volt.☺️A fejezetek nem voltak annyira hosszúak, ezáltal a figyelmem nem terelődött el. Továbbá voltak alfejezetek is, amik később majd nagy segítségemre lehetnek abban, ha például egy technikát meg kell találnom. Aminek pedig még külön örültem, hogy a részek végén mindig volt egy-egy kisebb összefoglaló az olvasottakról.

Köszönöm az @edesviz_kiado -nak a lehetőséget! ❤️

❓Ti szoktatok önsegítő, önfejlesztő könyveket olvasni?❓