Blogger: anya_konyvvel írása

Egyszer egy grafológiai elemzésben konkrétan le volt írva rólam, hogy “agyalós”. Igen, nagyon az vagyok és bizony sokszor megkeseríti ez az életemet…

Amikor megláttam az @edesviz_kiado kínálatában ezt a könyvet, tudtam, hogy ezt el kell olvasnom! (ezen kivételesen nem agyaltam)

A szerző először feltárja a stressz, a szorongás hátterét, kialakulását és a ránk váró következményeit, ha nem teszünk kellő időben és hatékonysággal ellene.

Ha ezt megértettük, jöhetnek az eszközök, a módszerek, amikkel felvehetjük a harcot. A következő fejezetekben részletesen sorra veszi ezeket. Elég sok lehetőséget, technikát kínál a könyv, nemcsak pillanatnyi enyhítés, hanem hosszú távú megoldásként. Pl.: 5-4-3-2-1 technika, kivetítés, autogén tréning, izomlazítás, időmenedzsment, stb. A mai felgyorsult, stressztől fűtött világban igenis szükségünk van arra, hogy megálljunk, tudatosabbak legyünk, megéljük az “itt és most”-ot!

Sok ponton magamra ismertem a könyvben. Számomra a legfontosabb útravaló és irány az attitűd váltásban van. Hajlamos vagyok a negatív dolgokat észrevenni és kinagyítani, ahelyett, hogy a pozitívakra helyezném a hangsúlyt. Az ezzel foglalkozó fejezet volt a kedvencem és számomra a leghasznosabb.

Jó pár oldalt bejelöltem a könyvben, amikhez szeretnék majd visszatérni, újraolvasni, erőt meríteni ha úgy hozza az élet, hogy szükségem lesz rá.

Annyi idézetet ki tudnék emelni, de kettőt szeretnék itt hagyni a könyvből:

”A stresszhez alkalmazkodás lényege, hogy önmagunkat változtatjuk meg, s ezáltal jobban meg tudunk birkózni az élettel.”

“A megfelelő hozzáállás a nehézségekből és akadályokból kreatív megoldásokra teremt lehetőséget. A legnagyszerűbb feltalálók gyakran éppen azért állnak elő lenyűgöző ötleteikkel, mert az eredeti tervük elbukott.”

❓Te is sokat stresszelsz vagy szorongsz? Akkor ne agyald túl, olvasd el ezt a könyvet!

Köszönöm @edesviz_kiado a lehetőséget!